17 Hangi plaka? 17 Hangi şehrin plaka kodu var? 17 Hangi ile ilgilidir?

0
genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

17 Hangi plaka?

17 kodlu plaka Çanakkale şehrine aittir. Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısında yer alan Çanakkale, Çanakkale Boğazı'yla da Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Başta ayçiçeği olmak üzere birçok farklı tarım ürünü için oldukça önemlidir.

En önemli yönlerinden biri kültürel yapısıdır. Her yıl sürekli olarak dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turist çeken en önemli şehirler arasında yer almaktadır. Başta Truva olmak üzere pek çok farklı tarihi olayın merkezi olarak öne çıkıyor.

17 Hangi şehrin plaka kodu var?

Trafikte 17 plaka koduyla karşılaştığınızda onun Çanakkale'ye ait olduğunu anlıyorsunuz. Türkiye'de tüm şehirlerin sabit plaka kodu bulunmaktadır. Bu kapsamda Çanakkale ili adına 17 numaralı plaka kodu kullanılmaktadır. Alfabetik sıraya göre değerlendirilen bu plaka kodu Çanakkale'ye kayıtlı tüm araçlarda yer almaktadır.

Özellikle konum itibariyle önemli bir yere sahip olan Çanakkale, Türkiye'nin hem ulusal hem de uluslararası anlamda en önemli ve ekonomik açıdan güçlü şehirlerinden biridir. Hem tarımda, hem hayvancılıkta hem de sanayide gelişmeye devam eden bir şehir. Özellikle mimari eserleri ve tarihi geçmişiyle turist çeken şehirler arasında yer aldığı söylenebilir.

17 Hangi ile ilgilidir?

Türkiye'deki tüm şehirlerin sabit bir plaka kodu vardır. Bu bağlamda Çanakkale şehrinin adında 17 plaka kodu kullanılmaktadır. Araç plakaları başta olmak üzere duruma göre değerlendirildiği gibi kamu ve özel kuruluşlar bünyesinde de farklı amaçlarla değerlendirilmektedir.

Plakalarda kodlama önce 17 rakamına, sonra harflere yapılıyor. Birçok açıdan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olmayı başaran Çanakkale adına 17 plaka kodu gerekli görülen amaç doğrultusunda kullanılabilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber