300 çocuk ‘Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz’ etkinliğinde buluştu – EĞİTİM

0

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 13'üncü kez düzenlediği 'Bu Yaz Kütüphanedeyiz' etkinliği, farklı mahallelerden 300 veli ve çocuğun katıldığı şenlik programıyla sona erdi.

Çocukların yaz tatillerini verimli geçirmelerine yardımcı olmak, kütüphaneleri tanımak ve okuma kültürünü geliştirmek amacıyla Nilüfer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Bu Yaz Kütüphanedeyiz” etkinliği. Yaşar Kemal Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Tezcan Öztürk, Nilüfer Kent Konseyi Üyesi Demirhan Aslan, mahalle muhtarları, çocuklar ve aileleri katıldı.
Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, her yıl 'Bu Yaz Kütüphanedeyiz' etkinliğini düzenlediklerini hatırlatarak, bu yıl 13'üncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Etkinliğin 6 yaş grubunun çocuklarını okul ortamına hazırlamak, kütüphaneleri öğrenmek, arkadaşlarıyla bir arada olmaya hazırlanmak ve okuma kültürüne alışmak gibi birçok amacı olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti: diğer şarkı söyleme, ebeveynlerin tanışmasına ve benzer eğitimlerden geçmesine olanak tanır. İlk yıllarda ortalama 50 çocukla başlayan etkinliğin şu anda ortalama 300 çocuğa çıktığını belirten Başkan Özdemir, katılımcıların çeşitli atölyelerden faydalandığını söyledi.

Çocuklara, gençlere, kadınlara ve dezavantajlı gruplara önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yeni projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. Çocukların sosyalleşmesi ve daha iyi eğitim alması için çalıştıklarını anlatan Şadi Özdemir, gelecekte 6 adet kreş ve çocuk evini hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Bu Yaz Kütüphanedeyiz” etkinliğine destek veren müdür ve okul yöneticilerine teşekkür plaketi verdi. Başkan Yardımcısı Tezcan Öztürk, etkinliğe katılan veli ve çocuklara teşekkür ederek katılım belgelerini takdim etti.

Programın ilerleyen saatlerinde Nilüfer Lisesi gençlik müzik yarışmasında “Barış Orkestrası” sahne aldı ve birinci oldu. Performansıyla alkış alan orkestra, katılımcılara keyifli bir konser yaşattı. Söylenen şarkılar ve aktivitelerle çocuklar ve ebeveynleri eğlenceli bir gün geçirdi.
Üçevler, Tahtalı, Yaylacık, Demirci, Görükle, Kurtuluş, Gümüşte ve Çalı Mahallesi'ni kapsayan 13. 'Bu Yaz Kütüphanedeyiz' etkinliğine 6 yaşındaki yaklaşık 300 çocuk ve ebeveynleri katıldı. 3 kütüphanede haftanın 3 günü düzenlenen etkinliklerde 'Giriş Atölyesi', 'Tiyatro Atölyesi', 'Yaratıcı Okuma Atölyesi', 'Sanat Terapisi Atölyesi' ve 'Sanat Atölyesi' gerçekleştirildi. Ayrıca katılımcılara içinde küçük kırtasiye malzemeleri ve kitapların bulunduğu çantalar dağıtıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom