Herkes için fırsat eşitliği ve insana yakışır işi teşvik ettik

0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsviçre'nin Cenevre kentinde Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 112. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katıldı.

Filistin'e desteğin simgesi haline gelen ceketinin yakasına, Filistin'in sembolü haline gelen karpuz dilimi şeklindeki rozeti takan Işıkhan, Çalışma Konferansı Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

ILO Genel Direktörünü “Yenilenen Toplumsal Sözleşmeye Doğru” başlıklı kapsamlı raporundan dolayı tebrik eden Işıkhan, şunları söyledi:

“Bu rapor bize, herkes için sosyal adalet ve onur ilkelerini savunma yönündeki kolektif sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Çalışma dünyası, benzeri görülmemiş dönüşümler ve zorluklar yaşıyor. Bu nedenle, mevcut sosyal sözleşmenin bunlara çözüm bulma konusunda çeşitli sorunlar sunduğu açıktır. Dayanışma, adalet ve eşitlik ilkelerine odaklanın.” “Yeniden inşa edilmiş ve yenilenmiş bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacımız var. ILO'nun ilkeleri, gelenekleri ve standartları, üzerine yenilenmiş bir toplumsal sözleşme inşa edebileceğimiz sağlam bir temel sağlıyor.”


“Gazze'ye insani yardımda lider ülke Türkiye”

ILO Toplumsal Sözleşme ve Sosyal Adalet'in yenilenmesine değinen Işıkhan, insanlık tarihinin en vahşi katliamının Gazze'de yaşandığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz burada işçilerin, çalışan kadınların haklarını, toplu sözleşmeleri ve çalışma standartlarını konuşurken, Gazze'de tüm bu temel haklar İsrail tarafından ihlal ediliyor. Bu trajedi, insan onuruna, sosyal adalete ve uluslararası hukuka yönelik ağır bir saldırıdır. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Gazze'ye 54 bin ton insani yardım götüren lider ülke konumundayız. Türkiye Cumhuriyeti olarak bundan sonra da sahip olduğumuz mazlum Filistin halkının yanında olacağız. Tamamlandı.


“Yüzyılın Türkiye vizyonuyla cesur adımlar attık”

Bakan Vedat Işıkhan, Türkiye'nin sosyal adalet ve dayanışma yaklaşımının köklerinin kadim devlet geleneğine dayandığını ve bunun mevcut politikalara yön verecek bir pusula görevi gördüğünü söyledi.

Işıkhan, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyoner liderliği ve 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla cesur ve kapsayıcı adımlar attık, özellikle kadınlara ve gençlere odaklanarak herkes için fırsat eşitliğini ve insana yakışır işi teşvik ettik. “Çabalarımız dikkate değer sonuçlara ulaşıyor” dedi.

Türkiye'nin ulusal çabaların ötesinde küresel alanda sosyal adaletin öncü sesi olduğunu belirten Işıkhan, Türkiye'nin 2015 yılından bu yana milli gelire oranla en fazla insani yardım sağlayan ülke olduğunu söyledi.

Hedef 8.7 kapsamında çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için çaba gösteren ve deneyimlerini diğer ülkelerle paylaşan “öncü ülke” olmaktan gurur duyduğunu belirten Bakan Vedat Işıkhan, şöyle konuştu:

“Ayrıca ülkemiz, Sosyal Adalet için Küresel Koalisyona katılarak sosyal adalete olan bağlılığını ortaya koymuştur. Ayrıca, Denizcilik Çalışma Sözleşmesini ve Zorunlu Çalıştırma Protokolünü de onaylamaya kararlıyız. Bunun en güncel ve somut örnekleri “Geçen yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz Kamu Personeli Danışma Komitesi, Üçlü Danışma Komitesi ve Çalışma Meclisi”dir.


Konferansa iş dünyasından temsilciler katıldı

Işıkhan'ın Genel Kuruluna, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilciliği Geçici Maslahatgüzarı Serdar Özkan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve Yönetim Kurulu Başkanı katıldı. Yazan TİSK Özgür Burak Akkol, HAK – Başkan İŞ Mahmut Arslan, Türkiye Cumhurbaşkanı -Sen Önder Kahveci, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Başkan Yardımcısı Memur-Sen Mahmut Faruk Doğan, KESK Eş Başkanı Ayfer Koçak, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, Genel Müdür Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Sorumlusu Oğuz Tuncay, Workforce International Genel Müdürü. Kendisine Ali Aybey de eşlik etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

ekrem abi sitesi