Rize merkezli 5 ildeki uyuşturucu operasyonunda 25 kişi yakalandı

0

Baydaş, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ve Rize Sahil Güvenlik'e bağlı SAGET 34 botu komutanı Mustafa Kürşat Taştan ile birlikte emniyette ifade verdi.

Baydaş, planlı bir narkotik operasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il genelinde uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen şüpheli kişilere yönelik yürütülen çalışma sonucunda organize bir operasyon düzenlendi. Şüpheli kişilerin yakalanması için Rize merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Rize'de 18, İstanbul'da 18 ilde idam edildi. “Türkiye'de 2, Trabzon'da 3 olmak üzere toplam 25 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 1'i Bursa'da, 1'i de Antalya'da.” dedi.

Baydaş, soruşturma kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde, 3 hassas terazi, uyuşturucu üretiminde kullanılan malzemeler ve 2 ruhsatsız silah ele geçirildiğini kaydetti.

Kurban Bayramı döneminde kapsamlı bir operasyon yürüttüklerini vurgulayan Baydaş, şöyle konuştu: “Gözaltına alınan 25 şüpheli işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, 18 şüpheli ise 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan tutuklandı. Tutuklananlar başka bir suçtan gözaltına alındı, 1'i ise kefaletle serbest bırakıldı.” “Savcılık tarafından 5 kişi serbest bırakılırken, gözaltına alınan 25 kişiden 18'inin tutuklanması, çalışmaların ne kadar titiz yürütüldüğünü gösteriyor. Bayramlarda farklı alanlarda çalışmalar yapılsa da, hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz. bu alan.” dedi.


Göçmen kaçakçılığından 1 kişi gözaltına alındı

Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından dün akşam durdurulan TIR'da yapılan aramada kaçak göçmenlerin yakalandığını hatırlatan Vali Baydaş, şöyle konuştu: “Treyler içindeki yüklü tuğlalar arasında oluşan alanda kaçak göçmenlerin olduğu ve toplam kaçak göçmenlerin olduğu görüldü. 27'si Afgan vatandaşı, 2'si Bangladeş vatandaşı ve 1'i Pakistan vatandaşı olmak üzere 30 kaçak göçmen yakalandı. “Aracın sürücüsü MK gözaltına alındı, adli soruşturma sürüyor.”

Baydaş, tırın Ağrı ilinden geldiğini belirtti.

Rize okul personelinin “öğrencilere karşı sorumlulukları dışında hareket ettikleri” gerekçesiyle açığa alındığını hatırlatan Baydaş, sürecin adli ve idari açıdan araştırıldığını, idari bir kusur olması halinde okul yönetiminin de olaya dahil edileceğini sözlerine ekledi. soruşturmada.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber