Meta'nın İsrailli yöneticisinin Filistin yanlısı içeriğin sansürlenmesi için kulis yaptığı ortaya çıktı

0

ABD'li araştırmacı gazetecilik örgütü The Intercept'in haber platformuna sızdırılan şirket içi yazışmalara dayandırılan habere göre Cutler, İsrail'in devam eden saldırılarını protesto etmede yavaş yavaş başrol oynayan Filistin destekçisi SJP'nin sosyal medya paylaşımlarını sansürledi. Gazze'de. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversite kampüsleri işaretlendi.

SJP'nin en az 4 ayrı gönderisini ve İsrail dış politikasına aykırı tutumlar içeren diğer bazı içerikleri inceleme için işaretleyen Cutler, Meta'nın “Tehlikeli Kişi ve Kuruluşlar Listesi” için defalarca sansür başvurusunda bulundu.

İşaretlenen içeriğin sansürlenmesine ilişkin nihai kararın Cutler'a değil başka bir departmana ait olduğu söylense de birçok uzman, üst düzey bir Meta yetkilisinin bir ülkenin çıkarlarına aykırı olan içeriğin kısıtlanmasını savunmasını endişe verici bulduğunu söyledi.

Cutler'ın Meta'nın dahili sansür sistemini istismar etme girişimlerinin başarılı olup olmadığı belirsiz olsa da Meta, Cutler tarafından bildirilen gönderilerin sansürlenip sansürlenmediği konusunda bilgi vermeyi reddetti.

Meta, Cutler'ın Filistin yanlısı sosyal medya paylaşımlarını sansür nedeniyle işaretlemesiyle ilgili soruları yanıtlamayı reddederken, bir Meta yetkilisi hakkında haber yapmak “tehlikeli ve sorumsuzdu.”

Meta'da İsrail'in sesi: Jordana Cutler

Uzun yıllar İsrail hükümetinde üst düzey görevlerde bulunduktan sonra 2016 yılında Meta'da çalışmaya başlayan Cutler, birçok röportajında ​​Meta ile İsrail hükümeti arasında bir irtibat görevi gördüğünü ve içeride bu iki tarafın perspektiflerini temsil ettiğini açıkça ifade etti. proje. ajans.

The Intercept'e göre Cutler, yaklaşık beş yıl boyunca Başbakan Benjamin Netanyahu'nun danışmanlığını yaptı. 2013-2016 yılları arasında Washington'daki İsrail büyükelçiliğinde halkla ilişkiler ve özel sekreter olarak çalışan Cutler, aynı zamanda Netanyahu'nun Likud partisinin kampanya danışmanı olarak da görev yaptı.

Cutler'in Meta'daki çalışmalarının 2016 yılında başlamasını kutlayan İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, bunu “İsrail ile Facebook arasındaki diyalogda bir ilerleme” olarak nitelendirdi.

Cutler, 2017'de iş dünyası gazetesi Calcalist'e verdiği röportajda Facebook'un “(İsrail) Adalet Bakanlığı ve Polis Departmanının siber birimleri, ordunun bazı unsurları ve İsrail iç istihbaratı Shin-Bet ile yakın işbirliği içinde çalıştığını” söyledi. içeriğin kaldırılması.

2020 yılında Jerusalem Post gazetesinde yayınlanan bir makalede Cutler'a “Facebook'taki adamımız” denildi ve söz konusu gazeteye verdiği röportajda Cutler, “İsrail'in çıkarlarını en büyük ve en sosyal ve aktif ağda temsil etmek için işe alındığını” belirtti. “.

Cutler daha sonra Jerusalem Post'un YouTube kanalına verdiği bir röportajda, “Şirket içinde işimin bir kısmı İsrail halkının temsilcisi olmak, şirketimiz bünyesinde hükümetin endişelerinin sesi olmaktır” dedi. dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber