ÖTVSİZ 0 KM ARAÇ FIRSATI: 2000 model altı araç sahiplerini endişelendiriyor… Hurdaya çıkarma teşviki ne zaman başlayacak?

0

AĞIR HASARLI ARAÇLARIN PAZARDAN ÇIKARILMASI TEKLİFİ

Yeni teklifte, trafik kazası veya doğal afet sonucu ciddi hasar gören ve eskime, aşınma, kırılma, kaza, yangın, tahribat vb. nedenlerle kullanılamaz hale gelen araçların onarılması yasaklanıyor. Bu şekilde hareket eden özel veya tüzel kişilere 500 bin lira para cezası verilmesi istendi.

Ayrıca, sigorta şirketlerinin veya yetkili makamların ağır hasarlı olduğunu tespit ettiği araçların ihale yoluyla satışı, ancak yedek parça satışı veya aracın hurda olarak satılması ve satış veya satışa arz ettiği belirlenen sigorta şirketlerinin işletme ruhsatı alınması şartıyla mümkündür. Bunlar dışında başka amaçlarla ağır hasar görmesi halinde 6 ay süreyle durdurulması teklife dahil edilmiştir.

Bu önerinin gerekçesinde, “Yol güvenliğinde en önemli konulardan biri, kullanılan karayolu araçlarının teknik olarak güvenli olup olmadığıdır. Güvenlik ekipmanları ve araçların dayanıklılığı, kaza durumunda oluşacak hasarın boyutunu doğrudan etkilemektedir. ve her şeyden önemlisi can güvenliği.”

Halk arasında “pert” olarak adlandırılan ağır hasarlı araçların trafik güvenliği açısından zafiyet oluşturduğu açıktır. Ağır hasarlı araçlar onarılsa bile tam olarak takip edilmesi ve bu onarımın yeterli olup olmadığının belirlenmesi tartışma konusudur. Ağır hasarlı araçların bakımlarının nerede, nasıl ve hangi standartlarda yapıldığı her şeyden önce can güvenliği açısından önemlidir ve bu sorunun takibi ve tespiti kolay değildir.

Tamir edilen araçların tamir masraflarını azaltmak için hava yastıkları, emniyet kemeri gerdiricileri ve benzeri hayati önem taşıyan parçaların, teknolojiden faydalanılarak basit hile yöntemleriyle işlevsiz hale getirildiği ve arızalarının görünmez hale getirildiği de bilinmektedir. Bu basit hile yöntemleri, onarım sonrası yola çıkan araçlarda olası son kullanıcı kazalarında can kaybı riskini artırıyor.

Trafikte kullanılan araçların dayanıklılığının ve güvenilirliğinin sağlanması bir güvenlik meselesidir. Güvenliğimizi sağlamak için bazı önlemlerin alınması şarttır. Bu anlamda kaza veya doğal afet sonrası ciddi hasar gören araçların onarılarak trafiğe çıkmasının engellenmesi gerekiyor. Bu konuda özellikle sigorta şirketlerinin sorumluluk alması gerekiyor. “Tasarı ile güvenliği ve dayanıklılığı tartışmalı olan ağır hasarlı araçların trafikte bulunmasını önlemeyi ve bu konuda can güvenliğini arttırmayı hedefliyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

gaziantep escort