Başkan Muhittin Böcek Yeni Yıl Mesajı – GÜNDEM

0

Sevgili vatandaşlarım..2023 yılını tüm acısıyla, tatlısıyla arkamızda bırakırken yeni bir yılı karşılıyoruz. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar 2023 yılını birçok açıdan zorlaştırdı. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi vuran ve hepimizi derinden sarsan deprem, Kumluca ve Finike’deki su baskınları, Kemer ve Alanya’daki orman yangınları, dünyada devam eden savaşlar ve yeni yılı buruk bir yürekle karşılıyoruz. Şimdi de yılın son günlerinde şehit haberleri geliyor. Tüm bunların üzerine 2023 yılı, yaşanan büyük ekonomik zorluklar nedeniyle toplumun her kesimi için zor bir yıl oldu. Sorunları el ele, omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak aşmayı başardık. Zor zamanlarda hep birlikteydik, yaralarımızı birlikte sardık. Bir yandan mağdur vatandaşlarımızın yanında olurken, diğer yandan kadınlarımızın, gençlerimizin, çiftçilerimizin, tüccarlarımızın yanında yer almaya, hizmet ve projelerimizle onların sorunlarını çözmeye çalıştık. Antalyamız için çalışmalarımızı hep birlikte yorulmadan sürdürdük. Planlı, düzenli ve kimlik odaklı bir Antalya hedefimiz doğrultusunda kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak, söz verdiğimiz gibi günü kurtaracak projeler değil, şehrimize değer katacak projeleri hayata geçirdik. Çiftçilerimize verdiğimiz sözleri tuttuk. Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla çiftçilerimize enerji, tohum, gübre, makine ve ekipman desteği sağlıyoruz. Akıllı sistemlerle daha rahat üretim yapmalarına yardımcı oluyoruz. Çiftçi kartlı sistem ile tarımsal atıkların çevreye duyarlı bir şekilde bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda ulaşımı kolaylaştırmak için yolları iyileştiriyor ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırıyoruz.

Doğamıza bir söz verdik. Çevre ve insan sağlığına önem verdik ve modern sağlık olanaklarını şehrimize kazandırdık. Türkiye’nin ilk Çevre Eğitimi ve İnovasyon Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Türkiye’de bir ilk olan elektronik gemi kontrol sistemimiz ile mavi sularımızda gemilerden kaynaklanan kirliliğin önüne geçiyoruz. Biyogaz tesisimiz ile elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanıyoruz. Güneş enerjisi sistemleri sayesinde enerjimizi doğadan alıyor ve çevremizi koruyoruz. İklim Dostu Kuruluş belgesini alan ilk kamu kurumu olduk. Çalışmalarımızı 19 yerel, ulusal ve uluslararası çevre ödülüyle taçlandırdık.

Öğrencilerimize bir söz verdik ve onları asla yalnız bırakmadık. Antalya ve Elmalı’da oluşturduğumuz 5 öğrenci yurduyla öğrencilerimize konforlu yaşam alanları sunuyoruz. Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi ile gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine destek oluyoruz. Gençlik Meclislerinde gençlerimizi yönetimde söz sahibi olsunlar diye dinliyoruz. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine 8 bin TL eğitim desteği sağlıyoruz. Şehrimizin geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için spor salonları ve ücretsiz kurslar açtık.

Halkımıza bir söz verdik. Tauern çiftçilerinden aldığımız sağlıklı etleri halka açık ethanelerimiz ve mobil tırlarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza rahatlıkla ulaştırıyoruz. Halk Süt ile çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunuyoruz. Halk Mama ile çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacağız. Şehrimize kazandırdığımız yeni yapılarla kadınları üretimde daha aktif hale getirdik. Emekli barolarımızla siz değerli yaşlılarımıza yeni sosyal hizmetler sunuyoruz. Alanlar kazandık. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez Sağlık Merkezimiz ile herhangi bir sağlık sigortası gerektirmeden ücretsiz hizmet sunuyoruz. Yeni aldığımız 82 otobüsümüzle toplu taşımayı kolaylaştırıyor, yakın zamanda başlayacağımız dördüncü ve beşinci etap raylı sistem projelerimizle de Antalya’nın ulaşım sorununu çözüyoruz.

Şimdi yeni yılı yeni umutlarla, yeni duygularla karşılayalım. 2024 yılının hepimize güzel şeyler getirmesini diliyorum. Yeni yılda da aynı azim ve kararlılıkla, Antalya’ya verdiğimiz sözü unutmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yerel kalkınma yolunda her zaman desteklediğimiz üreticilerimizi yalnız bırakmayacağız. Esnafımızla, çiftçimizle, turizmcimizle, iş adamlarımızla, Antalyalı hemşerilerimizle şehrimizi sağduyuyla yöneteceğiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılıyla birlikte ikinci yüzyılda da daha güzel bir Antalya için siz değerli hemşehrilerimizle el ele durmaya devam edeceğiz.

2024 yılını şiddetin sona ermesi, geleceğimizin teminatı gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın gülümsediği, çocuklarımızın olmadığı, daha aydınlık, daha özgür, daha demokratik bir Türkiye umuduyla karşılıyoruz. İstismar edilen tüm vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu. 2024 yılı tüm dünya için, ülkemiz için ve Antalya için; Huzur, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, yeni yılınızı en içten ve güzel dileklerimle kutluyorum.Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber