Bölge İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul’un iptaline ilişkin davayı reddetti

0

TEMA Vakfı, lüks yaşam alanlarının ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen proje kapsamı dışında tasarlandığı, projenin yıkıma yol açacağı gerekçesiyle Kanal İstanbul projesinin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. içme suyu havzasında olduğu ve ekosistem planının hassas olmadığı belirtildi.

Sanık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da davanın usul yönünden ilgisizlik nedeniyle, esastan ise projenin hukuka uygun olması nedeniyle reddedilmesi gerektiğini savundu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde incelenen dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, söz konusu plan değişikliğinin planlama ilkelerine, imar planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu belirtildi.

Davayı değerlendiren mahkeme, dosyada imar alanı onaylı çevre planında değişiklik yapılmasına yetecek kadar teknik ve objektif delillerin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Kanal İstanbul projesi, uluslararası ilişkiler politikasının stratejik bir parçasıdır ve bu proje, Türkiye Proje, ülkenin küresel şehri İstanbul’a özeldir.” “Bir sorumluluk ve değer üstlendi. Kenti ve Boğaziçi’ni her anlamda daha güvenli bir yer haline getirmek, içimizi rahatlatmak amacıyla bu planlama gündeme geldi.” görüşünü bildirdi.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesinin şehircilik ilkelerine, planlama ilke ve tekniklerine uygun olduğu sonucuna vararak davanın reddine karar verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom