Çocuklarda işitme kaybı ve gece altını ıslatma sorunlarına neden olabilir! Bu hastalığa dikkat

0

Op, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde görev yapmaktadır. Dr. Sonar Taşar, çocuklarda geniz eti sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geniz etinin nefes alma işlemi sırasında vücuda giren zararlı bakteri ve virüsleri yakalayarak bağışıklık sistemini uyarmada işlevsel olduğunu kaydeden Taşar, “Ancak sık görülen hastalıklar ve geniz etinin aşırı büyük olması nedeniyle fayda yerine zarar veriyorlar. Pasif sigara içimi, çocuğun yanında ebeveynin sigara içmesi, alerjiler ve özellikle mikroorganizmalara tekrar tekrar maruz kalma nedeniyle bu lenfoid oluşumlar büyür ve geniz eti oluşturur. Geniz eti maksimum boyutuna 4-7 yaş civarında ulaşır ve bu yaştan sonra genellikle küçülür. Özellikle anaokulundaki çocukların birbirlerine sürekli enfeksiyon bulaştırması nedeniyle geniz eti görülme sıklığı son yıllarda arttı” dedi.

“Geceleri pantolonun altına idrar yapmak gibi durumlarda da kendini gösterebilir.”

Çocuklarda geniz eti büyümesinin çoğu zaman burun tıkanıklığı şeklinde kendini gösterdiğini ve bu nedenle uykuda ağızdan nefes alma, hırıltılı solunum veya horlama gibi uyku sorunları şeklinde kendini gösterdiğini belirten Taşar, şöyle konuştu: “Geniz etinin büyümesi çene ve yüzde şekil bozukluklarına, diş çürümelerine, işitme kaybına neden olur. , kulakta akışkanlık. Zar birikmesi ve çökmesi, kalıcı kulak sorunları, yorgunluk ve dikkat eksikliği, akademik başarının azalması ve gece idrara çıkma şeklinde kendini gösterebilir. “Geniz eti belirtileri gösteren çocukların aileleri mutlaka bir KBB uzmanına başvurmalı” dedi.

“Tedavi edilmezse işitme kaybına neden olabilir.”

Bu noktada ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirten Taşar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ebeveynler bazen geniz etinin alınmasından kaygılandıkları için bu durum çocuğun psikolojisinden gelişimsel gecikmelere, yüz ve çene kemiklerinin bozulmasına kadar pek çok soruna neden olabiliyor. Ancak tüm bunların ötesinde altının çizilmesi gereken şey işitsel durumdur. Orta kulağın en önemli drenaj ve havalandırma kısmı kulak ile geniz eti arasında yer alan Östaki borusudur. Ucu geniz eti tarafından tıkanan östaki borusu, drenaj görevini yerine getiremediğinden kulakta sıvı birikmesine ve işitme kaybına neden olabilir. “

“Ameliyat için önerilen yaş 3 yaş ve üzeridir.”

Geniz eti tedavisinin ilaçlarla yapılabileceğini ve bu sorunun son çare olarak ameliyatla çözüleceğini belirten Taşar, şöyle konuştu: “Genozu küçük olan çocuklarda şikayetlere göre ilaç da kullanılabilmektedir. Eğer enfekte geniz eti varsa antibiyotik tedavisine başlanır. Alerjik rahatsızlığı olan çocuklarda antialerjik ilaçlar, burun spreyleri veya deniz suyu spreyleri kullanılabilir.

Ameliyat için doğru zaman ne zamandır? Doğru endikasyon verildiğinde ameliyat her yaşta yapılabilir. İdeal bir yaş olmamakla birlikte, işlem genel anestezi altında yapıldığı için önerilen yaş 3 yaş ve üstüdür. Ancak nadir durumlarda 1 yaşında dahi ameliyat gerektirecek durumlar ortaya çıkabilmektedir. Geniz eti ameliyatı, sıklıkla bademcik ameliyatıyla birlikte dünyanın birçok yerinde çocukluk çağında en sık yapılan ameliyattır. Ameliyat 8-10 dakika sürer ve ameliyathanede uyku ve stimülasyon süresi dahil ortalama 30-45 dakika sürer. Ameliyat sonrası çocuklar hızla sosyal hayata dönebiliyor” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

ekrem abi sitesi