Danıştay’dan Ekrem İmamoğlu kararı! Fatih Sultan Mehmet’in o tablosu çok tartışılmıştı…

0

Venedikli ressam Gentile Bellini'nin atölyesinde yaptırılan Fatih Sultan Mehmet tablosunun 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmada Danıştay, kararını verdi. 15. yüzyıl.

10Haber'den Furkan Karabay'ın haberine göre; İngiltere'nin başkenti Londra'da 25 Haziran 2020'de Christie's müzayede evinde düzenlenen müzayedede, Gentile Bellini'nin atölyesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet'in orijinal tablosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından 7,9 milyon liraya satın alındı.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a getirilen orijinal tablosu İBB Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sergilendi.

“RESİM YANLIŞTIR” RAPORU İLE SÜREÇ BAŞLADI

Tablonun İstanbul'a getirilmesinin ardından bir vatandaş “tablonun sahte olduğunu” ihbar etti. Uyarı dilekçesinde, “İngiltere, Fatih Sultan Mehmet'in tablosu dışında önceki yıllarda bizden çaldığı tabloları milyonlarca liraya sattı, üstelik bunu bir daha çalmayacaklar” dedi. Türk sanatı uzmanları bu tablonun sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu “Bir kopyasını bile vermiş olabilirler.”

Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde İçişleri Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet'in tablosunun satın alınmasıyla ilgili ön soruşturma başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yerel mahkemenin siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay hapis cezası vermesinin ardından, Fatih'in Sultan Mehmet tablosunu satın almak üzere bir müfettiş görevlendirildi.

Müfettiş, İmamoğlu'nun daha önce AK Parti'nin milletvekili adayı olduğu için kendisine “AKP militanı” diyerek tepki gösterdiği Arif Yıldırım'dı.

DEVLET MAHKEMESİ SORUŞTURMA KARARINI KALDIRDI

Sivil Başmüfettiş Arif Yıldırım, konuyla ilgili 3 kez sözlü inceleme yaparak inceleme yaptı ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İki yıl sonra yani 2022'de İçişleri Bakanlığı Mülki Müfettişliği konuyla ilgili ikinci bir soruşturma başlattı.

3

İncelemenin ardından İBB yetkilileri Danıştay'a itirazda bulundu. İstisnayı değerlendiren Danıştay Birinci Dairesi, yaptığı incelemede, çevrimiçi müzayedeye katılan, dönemin İBB dış ilişkiler daire başkanı Mehmet Alkanalka'nın müzayede için İstanbul'a getirdiği tablonun, orijinaldi.
Kararda ayrıca tablonun satın alınması, açık artırması ve ödenmesi sırasında kamuya zarar verilmediği belirtildi.

Danıştay Birinci Dairesi'nin 27 Mart'ta dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla aldığı kararda, aralarında Mehmet Alkanalka'nın da bulunduğu İBB yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin kısmın kaldırılmasına oybirliğiyle karar verildi. Ekrem İmamoğlu.

Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

gaziantep escort