Evde patates cipsi nasıl yapılır?
Yemeğe lezzet ve keyif katmanın en pratik yollarından biri olan ev yapımı cips tarifi, atıştırmalık sevenler için harika bir alternatif sunuyor. Hazır cipslerde bulunan katkı maddelerinden uzak dururken sağlıklı ve doğal bir atıştırmalık istiyorsanız evde kendi cipslerinizi hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
2 büyük patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
İsteğe bağlı baharatlar: karabiber, pul biber, sarımsak tozu
ÜRETME
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
Patatesler yıkanıp soyulmadan ince dilimler halinde kesilir. Dilimler mümkün olduğu kadar ince olmalıdır.
Dilimlenmiş patatesler bir kaseye konulur ve üzerine zeytinyağı eklenir. Patates dilimleri tamamen yağla kaplanmıştır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Patates dilimleri yağlı kağıt üzerine tek sıra halinde düzgünce dizilir.
Tuz serpin ve isteğe bağlı baharatları ekleyin.
Fırına koyun ve patates dilimleri altın renginde ve çıtır olana kadar pişirin.