Gazze halkı için son 100 gün 100 yıl gibi hissedildi

0

Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının üzerinden 100 gün geçtiğini ve Filistinlilerin bombalama nedeniyle 1948’den bu yana en büyük yerinden edilmeye maruz kaldığını vurguladı.

Çocuklar da dahil olmak üzere Gazze nüfusunun çoğunluğunun saldırıların fiziksel ve psikolojik izlerini ömür boyu taşıyacağını vurgulayan Lazzarini, 1,4 milyon kişinin UNRWA barınaklarına sığındığını ve insanlık dışı koşullarda yaşamak zorunda kaldığını vurguladı.

Lazzarini, Gazze’de son 100 günde yaşanan toplu ölüm, yıkım, yerinden edilme, açlık, kayıp ve acıların insanlığa leke sürdüğünü vurguladı ve şöyle konuştu:


“Gazze’deki kriz, gıda, su ve yakıtın savaş aracı olarak kullanıldığı, insan yapımı bir felakettir. İnsani yardım operasyonu, hantal teslimat prosedürleri de dahil olmak üzere, yardımın güvenli ve düzenli dağıtımının önündeki çok sayıda engel nedeniyle sekteye uğruyor.” Gazze Şeridi’ne yardım ve devam eden çatışma. “Kısa sürede dünyadaki en karmaşık ve zorlu operasyonlardan biri haline geldi. İnsani yardım, yaklaşmakta olan kıtlığı tersine çevirmek için tek başına yeterli olmayacaktır. Ticari malların akışına da izin verilmelidir.”

Uluslararası insancıl hukuk normlarının ihlal edildiğini belirten Lazzarini, Gazze’de son üç ayda hastanelerin, UNRWA barınaklarının, basın mensuplarının, sivillerin ve sivil altyapının da etkilendiğini hatırlattı.

Lazzarini, “Gazze halkı için son 100 gün, 100 yıl gibi geçti. Artık insan hayatına yeniden değer vermenin zamanı geldi.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom