Narkotik polisi uyuşturucu taşıyan avukatı adım adım takip etti – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı günlerde uyuşturucu kullanan avukat A.İ.'yi bir süre takip etti. Öğreniminin ardından geçen hafta avukatın arkadaşı A.İ. İ.Ç. Kendisine ait olmayan bir araçla şehirden ayrılarak İstanbul'a gittiği belirlendi. Avukat A.İ'nin kullandığı araç Konya merkezine döndükten sonra tekrar narkotik ekipleri tarafından takip edildi. Daha sonra avukat ve arkadaşının bulunduğu araç kontrollü bir şekilde durduruldu. Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde aracın bagajında ​​bulunan kutularda 25 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Sürücü avukatı A.İ. ve arkadaşı İ.Ç. İfadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldüler.

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan avukat A.İ. ve arkadaşı ise savcılığa sevk edildi. AI burada yaptığı açıklamada, “Müvekkilimle bir dosyayla ilgili görüşmek üzere İstanbul'a gittim. Oradaki dosyayı konuştuktan sonra konu uyuşturucuya döndü. Daha sonra tanıştığım kişi, bunların farmasötik özelliği olan sentetik haplar olduğunu söyledi. 360 bin lirayı nakit verdim, getirdiği paketi arabanın bagajına koydu ve paketi kime teslim edeceğimi bilemedim. Avukat A.İ.'nin yanında bulunan öğrenilenin, şunları söylediği öğrenildi: “Ayrılmadan önce A.İ. Bana gidip İstanbul'a dönmemi söyledi, uyuşturucuyla ilgili hiçbir şey bilmek istemiyorum.”

AVUKAT VE ARKADAŞI TUTUKLANDI

Yapılan incelemelerde sentetik hapların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu ortaya çıktı. AI ve arkadaşı İ.Ç. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Avukat A.İ. 7 Ekim 2021 tarihinde Konya Adliyesi bahçesinde silahlı saldırıya uğradı ve bu saldırı sonucu bacağından yaralandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom