Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: En az 48 kişi yanarak öldü

0
Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Nijerya'da demiryolu taşımacılığının olmaması nedeniyle kamyonların karıştığı trafik kazaları sık yaşanıyor.

REKLAM

Pazar günü Nijerya'nın kuzeyindeki Nijer eyaletinin Agaie bölgesinde meydana gelen yakıt tankerinde meydana gelen patlamada en az 48 kişinin yanarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Nijer Devlet Acil Durum Yönetim Ajansı Genel Müdürü Abdullahi Baba-Arab, tankerin canlı hayvan taşıyan bir kamyonla kafa kafaya çarpıştığını, kazaya karışan diğer araçlarla birlikte can kaybının arttığını açıkladı.

Olay sırasında çıkan yangın nedeniyle 50 büyükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi.

Genel Müdür Baba-Arab, arama kurtarma çalışmalarının ilk aşamasında 30 kişinin cesedine rastladıklarını, ilerleyen aşamalarda bu sayının 48'e ulaştığını, ekiplerin halen sahada olduğunu kaydetti.

Hayatını kaybedenler için Agaie'de toplu cenaze törenleri düzenlendi.

Nijer eyaleti valisi Muhammed Bago, bölge sakinlerinden sakin olmalarını ve sürücülerden de trafik kurallarına her zamankinden daha fazla saygı göstermelerini istedi.

218,5 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da, yük taşımacılığına uygun bir raylı sistemin bulunmaması nedeniyle yollarda ölümcül kamyon kazaları sık yaşanıyor.

Nijerya Federal Karayolu Güvenliği Derneği'nin verilerine göre yalnızca 2020 yılında 1.531 akaryakıt tankeri kazası meydana geldi, bu kazalarda 535 kişi öldü, 1.142 kişi yaralandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş