SON DAKİKA | Türkiye Tel Aviv Büyükelçisini geri çekti! İsrail durmuyor, saniye saniye görüntülendi: Panikle kaçtılar

0

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna Gazze’yi vurarak karşılık verdi. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken İsrail, insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Gazze’deki Şifa hastanesinin önündeki ambulanslar İsrail tarafından vuruldu ve İsrail bunu doğrulayan bir açıklama yaptı. İsrail, Hamas’ın ambulansları kullandığını iddia ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra bu iddiayı yalanladı.

18.00

BM: Dehşete düştük

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’deki Şifa hastanesine saldırı haberi karşısında “dehşete düştüğünü” söyledi.

15:37

Türkiye büyükelçisini geri çekti

Dışişleri Bakanlığı: Tel Aviv Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar’ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya davet edilmesine karar verildi.

öğleden sonra 3.00

İKİNCE SANİYE GÖRÜLDÜ! PANİK İÇİNDE YÖNETİYORLAR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. İsrail savaş uçakları Gazze’de Kudüs Hastanesi’nin karşısındaki binayı bombaladı. Bombalar hastanenin önüne de isabet etti. Filistinliler panik içinde kaçarken çok sayıda kişi de yaralandı.

13.50

Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında son 24 saatte ölenlerin sayısı 261 artarak 9 bin 488’e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 500’ü kadındı.

12.50

HAMAS LİDERİNİN EVİNE ATEŞ ETTİLER

İsrail’e ait bir drone, Hamas lideri İsmail Haniye’nin Gazze’deki evini füzeyle vurdu.

İsmail Haniye, 2016 yılından bu yana Katar’ın başkenti Doha’da yaşıyor. Hamas liderleri güvenlik nedeniyle sıklıkla yurt dışında kalıyor. Haniye’nin Gazze’deki evine düzenlenen saldırıda yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

12.45

ÖMER ÇELİK: ‘TOPLAM BARBARLIK İNSANLIKLA SAVAŞ HALİNDEDİR’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Netanyahu hükümeti bir ölüm makinesidir. Her katliamın ardından bu ölüm makinesi, “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” ifadesiyle Batılı ülkeler tarafından daha fazla cinayet işlemeye teşvik ediliyor.

Gazzelilerin “yaşam hakkını” esas almadan sadece “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” diyen herkes bu insanlığa karşı suçların faillerinden biridir. Masumların öldürüldüğü her katliamın ardından “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” diyerek Gazzelilerin yaşam hakkının yok edilmesini teşvik edenler, bu ölüm makinesinin gerçek destekçileridir.

Netanyahu katliam politikası izlerken Batılı ülkeler hiçbir zaman insan haklarından ve hukuktan yüksek sesle bahsetmedi. Tam tersine “İsrail’in kırmızı çizgileriyle sınırlı olmadığını” iddia ediyorlar. “İsrail’e kırmızı çizgi sunmayalım” diyenler, “daha fazla cinayet işleyelim” diyor.

Barbarlık tüm insanlığa savaş ilan etmiştir. Savaş sadece Gazze’de değil, insanlığın kalbindedir. Gazzelilerin yaşam hakkından bahsetmeden “İsrail’in savunma hakkı” diyen herkes kurşunu sıkandır. Masum çocukların ölümünden sonra “İsrail’e kırmızı çizgi sunmuyoruz” diyen kişi, insanlığa karşı savaşın gerçek planlayıcısıdır.

12.30

İSRAİL OKULU DA BOMBALADI

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında yerinden edilmiş binlerce Filistinliye ev sahipliği yapan El Fahura okulunu bombalaması ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

09:00

İSRAİL YİNE HASTANEYİ BOMBALADI! ÖLÜ VE YARALI KİŞİLER VAR

İsrail ordusunun Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi’nin girişini bombaladığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

06:00

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır Kızılayı’nın Refah sınırından Gazze’ye gıda, tıbbi malzeme ve çadır içeren 47 yardım tırını ulaştırdığı açıklandı.

Açıklamada şu ana kadar Gazze’ye 421 tırın insani yardım gönderdiği ve henüz akaryakıt girişine izin verilmediği belirtildi.

05:00

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN HAMAS’IN TALEPLERİNE CEVABI

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “İşgalci İsrail’in hedef aldığı ambulansın Filistinli direniş savaşçıları tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları reddediyoruz.” dedi.

İsrail’in katliamı kabul ettiğini öne süren Kudra, şöyle konuştu: “İsrail her zamanki gibi sorumluluktan kaçmaya ve suçu Filistinli bir grubun üzerine yıkmaya çalışıyor.” dedi.

İsrail’in hava saldırısında iki ambulansı hedef aldığına dikkat çeken Kudra, iki ambulansın ayrı yerlerde olduğunu kaydetti.

İsrail’den iddialarını kanıtlayacak fotoğrafların yayınlanmasını isteyen Kudra, saldırının planlı olduğunu ve dolayısıyla kelimenin tam anlamıyla cinayet olduğunu söyledi.

Kudra, uluslararası toplumun artık sessiz kalmaması ve İsrail’in daha fazla katliam yapmasına onay vermesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordu sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada, dün Şifa hastanesi girişindeki ambulansa ateş edildiğini doğrulayarak, ambulansın “yerdeki askerlere saldırmaya hazırlanan Hamas teröristlerini taşıdığını” söyledi.

04:00

AÇIKLAMA GELDİ! HALAT KIRILMAK ÜZERE

Amerikan dergisi Politico’nun bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberine göre Pentagon, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampına yaptığı ilk saldırının ardındaki fikir ve süreç hakkında bilgi isteyecekti.

Thumbs_b_c_3707bcd47e8bba4312e1a57616a8c720

Yetkili, Pentagon’un ayrıca İsrail’den “sivillerin zarar görmemesini sağlamak için çaba göstermesini” istediğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Politico’ya yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Cibaliya’daki mülteci kampına düzenlenen saldırının ardından özellikle özel toplantılarda İsrail hükümetine saldırıları yavaşlatması yönünde baskı yaptığını söyledi.

Milletvekili, Demokratların saldırıların devam etmesi halinde İsrail’i cezalandıracak bazı tedbirleri tartıştığını ve gerekirse bazı mekanizmaların devreye sokulabileceğini de sözlerine ekledi.

Pentagon basın sözcüsü yaptığı açıklamada, “Askeri yardım sağladığımızda, bunun savaş yasaları ve sivilleri koruma yükümlülükleri de dahil olmak üzere uluslararası hukuka uygun olarak kullanılması gerektiğini İsrail dahil ortaklarımıza açıkça belirtiyoruz” dedi. , Patrick Ryder. Perşembe günü basına. İfadesini kullandı.

03:00

ÜRDÜN’DEN BLINKEN AÇIKLAMASI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 5 Arap ülkesinin dışişleri bakanlarının ilk olarak Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) genel sekreteri Hasan el-Şeyh ile görüşeceği belirtildi.

Açıklamada, “İsrail’in Gazze’ye yönelik savaşını ve yol açtığı insani felaketi durdurma çabaları kapsamında Cumartesi günü bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirilecek.” denildi. Açıklamaya yer verildi.

Daha sonra Arap ülkelerinin bakanları ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken arasında bir toplantı yapılacağı ve bakanların mevkidaşı Blinken’e “ateşkes ve acil insani yardım çağrısının altını çizecekleri” bildirildi.

Bakanların görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyeceği kaydedildi.

02:00

HOUNDRAS, İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ ANIDI

Honduras Dışişleri Bakanı Enrique Reina, sosyal medya X paylaşımında şunları söyledi: “Gazze Şeridi’ndeki Filistinli sivil nüfusun yaşadığı ciddi insani durum dikkate alınarak, İsrail Büyükelçisi Roberto Martinez istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağrılmıştır.” ilan etti.

Thumbs_b_c_234f4d0c94523221abc0d4c1d6bb984b

Honduras Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler’den (BM) acil ateşkes talep ediliyor ve “İnsan haklarına her koşulda saygı gösterilmeli. Feci bir insani trajedi” deniliyor. çoğunluğu çocuklardan oluşan sivil nüfus da etkileniyor.” ifadesi kullanıldı.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ve Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric de İsrail’in Gazze’de devam eden saldırıları nedeniyle Tel Aviv’deki büyükelçilerini istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdı.

Bolivya cumhurbaşkanlığı sözcüsü Maria Nela Prada ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Freddy Mamani, düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme kararını duyurdu.

saat 1

İSRAİL AMBULANSI VURDUĞUNU İTİRAF ETTİ

İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde “yerdeki askerlere saldırmaya hazırlanan Hamaslı teröristleri taşıyan bir ambulansın” hedef alındığı belirtildi.

AA muhabirinin sorgusu üzerine İsrail ordusu sözcüsü, ambulansın Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi olan ve geçtiğimiz ay resepsiyona dönüştürülen Şifa hastanesini hedef aldığını itiraf etti.

Birleşmiş Milletler’in açıkladığı verilere göre, İsrail ordusunun yoğun bombardımanına maruz kalan, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Gazze Şeridi’nde yaklaşık 500 bin kişi Birleşmiş Milletler merkezlerine sığındı.

Gazze’ye yönelik saldırılarda yaralananlar ve yakınlarının da aralarında bulunduğu on binlerce yerinden edilmiş Filistinli, Şifa hastanesine sığındı.

İsrail ordusunun Şifa hastanesi girişinde ambulanslara düzenlediği saldırıda 13 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Şifa Hastanesi yakınındaki hastalara ve ambulanslara yönelik saldırıların korkunç ve dehşet verici olduğunu, görüntülerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI YARALILAR İÇİN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Kızıl Haç’ın Mısır’daki Şifa hastanesindeki yaralıların tahliyesi konusunda İsrail’den garanti alamayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, yaralıları Şifa hastanesine nakletmek üzere yerel saatle 16.00’da Gazze’nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı’na hareket edeceklerini açıklamıştı.

Dünyanın tüm ülkelerine, halklarına ve uluslararası kuruluşlarına seslenen Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Sözleşme’nin 4. maddesi uyarınca, uluslararası insancıl hukuka uygun olarak dünyadaki herkesi yaralıların hayatlarının kurtarılması konusunda sorumluluk almaya çağırdı. Cenevre Sözleşmesi.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Özgür Özel'den kritik açıklamalar!Özgür Özel’den kritik açıklamalar!
Milli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: 1 asker şehit olduMilli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: 1 asker şehit oldu
Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması Erdoğan’dan “elektrikli araç pazarı” açıklaması

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom