TAI'ye düzenlenen terör saldırısında acı detaylar ortaya çıktı: Eşinin gönderdiği çiçeği almaya çalışırken şehit oldu – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) fabrikasına vardiya değişimi sırasında saat 15.30'da mekiklerin bulunduğu ana karakolda terör saldırısı düzenlendi. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından bölgede çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat ekipleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcı yardımcısı olmak üzere 9 savcıyı görevlendirdi. Akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın biri erkek iki saldırganın öldürüldüğünü bildirdi.

Yerlikaya, terör saldırısında 5 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Saldırının büyük ihtimalle terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğine inanıyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, saldırıya ilişkin ilk açıklamasında, “Bu şerefsiz PKK'lılara her zaman hak ettikleri cezayı veriyoruz.”

BİR MÜHENDİS EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİT EDİLDİ

T24'ün edindiği bilgiye göre, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TAI makine mühendisi Güçlü ve TAI kalite kontrolörü Cengiz Coşkun hayatını kaybetti.

İki çocuk annesi Güçlü'nün, eşinin evlilik yıldönümleri için gönderdiği çiçekleri almaya çalışırken gardiyan tarafından yaralandığı öğrenildi. Güçlü, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

TAI revirinde TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan olay yerinde taksinin bagajında ​​ölü bulundu.

Saldırıda toplam 5 polis memuru, bir başkomiser ve bir komiser yaralandı. Yaralılar arasında TAI ressamı da var. Saldırıda yaralananlar Yenimahalle Eğitim Araştırma, Etlik ve Bilkent şehir hastaneleri, İbni Sina hastanesi, Hacettepe ve Gazi üniversiteleri ile Kahramankazan şehir hastanelerinde tedavi altına alındı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber