Tüm dünya alarmda: ‘En bulaşıcı Covid-19 varyantı’ hızla yayılıyor! Bu belirtilere dikkat

0

Bir zamanlar tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü, günümüzde de etkilerini yaratmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte yaşanan değişimler sağlık, psikolojik ve sosyal açıdan birçok değişime yol açtı. Coronavirüsün hayatımızı etkilediği günler artık geride kalsa da yeni mutasyon ve varyantlar hâlâ etkisini gösteriyor. Uzmanlar, yeni varyantların şimdiye kadar karşılaşılan “en bulaşıcı” tür olduğunu öne sürüyor.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

DÜŞÜŞÜN OLDUĞU ALAN YOK

Virüsün oldukça bulaşıcı yeni varyantları olan KP.2, KP.3 ve LB.1 ile Kovid oranları ülkenin büyük bölümünde artmaya devam ediyor. 18 Temmuz itibarıyla en yüksek Kovid seviyeleri Batı eyaletlerinde görülmüş olsa da CDC verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde oranların önemli ölçüde düştüğü bir bölge bulunmuyor. Veriler, Kovid vakalarının en az 21 eyalette çok yüksek seviyelerde olduğunu gösteriyor.

“EN BULAŞICI ÇEŞİTLERDEN BİRİ”

virüs

Kaliforniya Üniversitesi, “Çok çok bulaşıcı bir varyantınız var, muhtemelen sahip olduğumuz en bulaşıcı varyantlardan biri” diyor.

Epidemiyolog Katelyn Jetelina, bunun CDC'nin Kovid yönergelerini güncellemesinden bu yana ilk büyük artış olduğunu söyledi. Uzman, evde yapılan Kovid testi negatif çıkana kadar izolasyonu öneriyor. Bu üç ila 15 gün sürebilir.

grip enfeksiyonu2.

Uzmanlar, daha az kişiye Kovid testi yapılması nedeniyle semptomlara dikkat etmenin her zamankinden daha önemli olduğunu söylüyor. Mart ayından bu yana, CDC yönergeleri grip ve diğer solunum yolu hastalıkları için önerileri eşleştiriyor: Hasta olduğunuzda evde kalın, ancak kendinizi daha iyi hissettiğinizde ve 24 saat boyunca ateşiniz olmadığında işe veya okula dönebilirsiniz.

ÜST SOLUNUM BELİRTİLERİNE DİKKAT EDİN

pandemik öksürük maskesi

Şu anda burun akıntısı, burun tıkanıklığı veya öksürük gibi üst solunum yolu semptomlarınız varsa bunun Kovid olma ihtimali oldukça yüksek.

CDC'ye göre Kovid'li bir kişi, ateş düşürücü ilaç almasa bile semptomları en az 24 saat içinde düzelirse ve ateşi yoksa normal aktivitelerine dönebilir. Önümüzdeki beş gün boyunca kalabalık kapalı ortamlarda maske takmak gibi önlemlerinizi alın. Virüsün yayılmasının çoğu, insanlar daha hasta olduğunda meydana gelir.

etkilemek

CDC Direktörü Dr. Mandy Cohen bu yıl verdiği bir röportajda “Gün geçtikçe virüs daha az yayılıyor” dedi. CDC yönergeleri yalnızca genel halka yöneliktir ve genellikle 10 gün süren hastane ortamında izolasyon yönergelerini içermez.

KOVİD BELİRTİLERİ

ÖKSÜRÜK4

En az bir kez Kovid enfeksiyonu geçirmiş veya aşıları güncel olan kişilerde semptomlar genellikle soğuk algınlığına veya başka bir solunum yolu hastalığına benzeyebilir.

Kovid'in yaygın semptomları şunları içerir:

  • burun akıntısı
  • Yorgunluk ve kas ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Öksürük
  • hafif ateş
  • Bulantı veya ishal

Doktorlar, Kovid'e işaret eden belirgin bir semptomun olmadığını, dolayısıyla kesin olarak bilmenin tek yolunun test yaptırmak olduğunu söylüyor.

COVİD TESTİ NE ZAMAN YAPILMALIDIR?

doktor 3

CDC'nin orijinal kılavuzu, virüsün vücutta tespit edilebilir hale gelmesi uzun zaman aldığından şikayetlerden yaklaşık beş gün sonra test yapılmasını önermektedir. Bazı kişiler virüse yakalandıktan bir veya iki gün sonra semptomları hissedebilirler. Bunun nedeni virüsün daha hızlı büyümesi değil, bağışıklık sisteminin virüsü tanıması ve semptomatik tepki vermesidir.

(NBC Haberleri)

Önceki içerik Sonraki içerik
NASA gezgini onu Mars'ta buldu: Bir kayanın üzerinde tespit edildi!  Hayat belirtisi...NASA gezgini onu Mars'ta buldu: Bir kayanın üzerinde tespit edildi! Hayat belirtisi…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom