Tunuslu sanatçı Boşnak, BM İyi Niyet Elçisi unvanından vazgeçme kararını değerlendirdi

0

Lütfi Boşnak, Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen Arapça operet gösterisinde açıklamalarda bulundu.

Bosnaco, sanatçının insana ve insanlığa dair önemli bir mesajın taşıyıcısı, çağının tanığı ve içinde yaşadığı gerçekliği yansıtan bir ayna olması gerektiğini belirterek, “Görevini yapmamaktan ve yapmamaktan utanmıyor. Söylemesi gereken kelimeyi söylüyor.”

Sanatçının rolünün siyasetçiden daha önemli olduğunu, siyasetçilerin gelip gittiğini ancak sanatçıların hafızalarda kalacağını belirten Bosnalı, kendilerine Ludwig van Beethoven gibi ünlü sanatçıların döneminde kimlerin hüküm sürdüğü sorulursa şöyle konuştu: , Georges Brassens ve Seyyid Derviş'i insanlar bilemez.

Genel olarak Boşnak kültürü; Kimliklerini kanıtlama, imajlarını parlatma ve ekonomiye destek sağlamanın Arapların elinde kalan en önemli silahlardan biri olduğunu söyledi.

Bosnalı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi unvanından vazgeçme kararına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:


“Neyin barış elçisi? Katliam ne oldu? Gazze Şeridi'nde her gün gördüğümüz şeyleri bu yaşa gelip görmek istemezdim. Bir katliam var ve bütün dünya bana bakıyor ve bana büyükelçi diyor.” Barış elçisi Nedir, kimdir barış elçisi? Katliam devam ediyor, insanlar ölüyor, yiyecek yok, ilaç yok, su yok. Bu yaşa kadar yaşayıp Gazze'de olup bitenleri izlemek istemezdim.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom