İGDAŞ doğalgaz aboneliği nereden, nasıl yapılır? Doğalgaz abonelik ücreti ne kadar?

0

Vatandaşların hareket etmesi halinde belirli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor. Bu durumda yapılacak işlemlerden biri aboneliğin açılıp kapatılmasıdır. Peki İGDAŞ doğalgazına nereden ve nasıl abone olunur? Doğalgaz abonelik ücreti ne kadar?

İGDAŞ DOĞALGAZ ABONELİĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aboneliğinizi doğrudan İgdaş üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Veya online abonelik işlemleri vardır. Çevrimiçi bir sözleşmeyi doğrudan resmi web sitesi aracılığıyla şart koşabilirsiniz.

E-DEVLET DOĞALGAZ ABONELİĞİ NASIL TALEP EDİLİR?

E-Devlet’e TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girip açılan sayfada bölgenizdeki doğalgaz şirketinin adını yazıp Abonelik Sözleşmesi Talebi’ne tıklayıp Şartnameleri kabul etmeniz gerekmektedir.

Yani sırasıyla,

Tüketim noktası talebi,

Başvuru Formu,

Başvurunun onaylanması

İşlem sonucu

Adımları tamamlayarak doğal gaz aboneliğinizi online olarak tamamlamış olacaksınız.

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş./Abonelik Sözleşmesi Başvurusu

https://www.turkiye.gov.tr/igdas-abonelik-sozlesmesi-basvurusu

DOĞALGAZ ABONELİK ÜCRETİ NE KADAR?

Doğalgaz abonelik ücreti her yıl ilgili dağıtım kurumu tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için ise 0 ile 200 m2 arasındaki evler için bu oran 2.135 TL olarak belirlendi. Abone olunacak evin 200 m2’den büyük olması durumunda abone sahibinden her 100 m2 için ilave 1.857 TL talep edilecektir.

Abonelik ücreti, abone sahibinden alınan depozitodur. Bu ücret aboneliğin sona ermesinden sonra distribütörden talep edilir. Bu komisyon, dağıtımcı kurumun hizmet politikasına göre taksitler halinde ödenebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber