ABD ve Japonya liderlerinden İsrail’e “uluslararası insancıl hukuka uyması” çağrısı

0

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden ve Kishida, ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Toplantıda küresel ve bölgesel güvenliğin artırılmasının yanı sıra ikili güvenlik ve ekonomik işbirliğine ilişkin konular ele alındı.

Görüşmede “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu” belirtilerek, İsrail’e uluslararası insancıl hukuka saygı duyması ve sivilleri koruması çağrısında bulunuldu.


Bölgesel sorunlar masaya yatırıldı

Gazze’deki sivillerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalışmayı kabul eden Biden ve Kishida, çatışmaların yayılmasını önlemek ve kalıcı barışa ulaşmak için birlikte çalışacaklarına söz verdi.

Ukrayna’ya verilen desteğin devamını tartışan iki lider, Tayvan Boğazı, Kore Yarımadası ile Doğu ve Güney Çin Denizlerinde barış ve istikrarın korunmasının önemini vurguladı.

Biden ve Kishida, iki ülke arasında savunma alanında yakın işbirliğinin sürdürülmesi konusunda da mutabakata vardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking