Almanya’da 2 binden fazla kişi kilise personeli tarafından cinsel istismara uğradı | Rapor

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Raporun yazarları, en az 3.500 kişinin cinsel istismara maruz kaldığını tahmin ediyor ve bu rakamların “buzdağının sadece görünen kısmı” olduğunu söylüyor.

REKLAM

Bağımsız bir kuruluşun raporuna göre, Almanya’daki Protestan Kilisesi’nin en az 1.259 çalışanı, 2.000’den fazla kişiye cinsel istismarda bulundu.

Bulgular, bölgesel kiliselerden ve sosyal yardım kuruluşu Diakonie’den gelen belge ve kayıtların incelenmesinden elde edildi.

Alman haber ajansı dpa’ya göre raporun yazarları, gerçek suçlu sayısının çok daha yüksek olabileceğini tahmin ediyor.

Almanya’daki Protestan Kilisesi’ndeki cinsel şiddete ilişkin araştırma yapan Hannover Üniversitesi’nden Martin Wazlawik, açıklanan verileri “buzdağının görünen kısmı” olarak nitelendirdi.

Protestan Kilisesi 2020 yılında bu çalışmaya başladı ve finansmanı için 3,6 milyon euro ayırdı.

Amaç, Kilise’nin şiddete ve gücün kötüye kullanılmasına yol açan iç yapısını analiz etmekti.

Almanya’daki 20 bölgesel kilisede 19,2 milyon Protestan Hıristiyanı temsil eden EKD, çalışmanın Hannover’deki sunumu sırasında mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Alman Protestan Kilisesi (EKD) Konseyi Başkanı Hamburg Piskoposu Kirsten Fehrs, mağdurlardan özür diledi.

Fehrs, “Kurum olarak sayısız insana karşı sayısız suç işledik” dedi ve araştırmanın ortaya koyduğu genel tablo karşısında “derin şok” olduğunu ekledi.

2018 yılında yayınlanan bir raporda da Almanya’da Katolik Kilisesi’ne bağlı din adamlarına yönelik cinsel istismar vakaları ortaya çıkarıldı.

Aynı yıl hazırlanan rapor, 1946 ile 2014 yılları arasında en az 3.677 kişinin Katolik din adamları tarafından tacize uğradığını, kurbanların yarıdan fazlasının 13 yaş ve altında olduğunu ve neredeyse üçte birinin mihrap görevlisi olarak hizmet ettiğini ortaya çıkardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking