Avustralya 1 Ocak’tan itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklayacak

0

Sağlık Bakanlığı, tek kullanımlık e-sigara ithalatına yönelik yasağın, 2024 yılının son aylarında bu tür ürünlerin ülkede üretim ve satışını da kapsayacağını söyledi.

REKLAM

Avustralya’da hükümet, gençler arasındaki “endişe verici” popülaritesi nedeniyle tek kullanımlık e-sigaraların ülkeye ithalatının 1 Ocak 2024’ten itibaren yasaklanacağını duyurdu.

Resmi verilere göre, nüfusun yüzde 12’sinden azının günlük sigara tükettiği ülkede, 14-17 yaş arası gençlerin yaklaşık yüzde 15’i e-sigara kullanıyor.

Sağlık Bakanı Mark Butler, “E-sigaraların büyük çoğunluğu nikotin içeriyor ve çocuklar buna bağımlı hale geliyor” dedi ve bu olgunun daha da “endişe verici” olduğunu, çünkü e-sigara kullanıcılarının tütün içme olasılığının üç kat daha fazla olduğunu ekledi.

Sağlık Bakanı ayrıca tek kullanımlık e-sigara ithalat yasağının 2024 yılının son aylarında bu tür ürünlerin ülkede üretim ve satışını da kapsayacağını belirtti.

Paket başına 30 euro

Sigarayla mücadelede ön sıralarda yer alan Avustralya, 2012 yılında dünyada markasız sigara paketlerini piyasaya süren ilk ülke oldu. Ayrıca dünyanın en pahalı sigara fiyatlarına sahip ülkelerinden biri olan Avustralya’da da bir paket 50 Avustralya dolarına (30 euro) satıldı.

Komşu Yeni Zelanda’da, geçen yıl 2008’den sonra doğanlara sigara satışını yasaklayan bir yasa yürürlüğe girdi.

Ancak Yeni Zelanda’nın yeni Muhafazakar hükümeti, tütün satışlarında büyük bir karaborsa korkusu nedeniyle bu tedbirden vazgeçmeyi düşündüğünü açıkladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking