Bayer Leverkusen, Bundesliga tarihine adını yazdıracak! – Son Dakika Spor Haberleri

0

Bayer LeverkusenAlmanya Bundesliga'da Werder Bremen'i konuk edecek. Xabi AlonsoTakım bu maçı kazanması halinde tarihinde ilk kez şampiyonluk sevincini yaşayacak.

Bayer Leverkusen bu sezon hiçbir karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyerek Avrupa futboluna damgasını vurdu. Halihazırda rekorlar kıran takım, şampiyonluk dışında kırabileceği başka rekorların da peşine düşecek.

BAYER LEVERKUSEN'İN REKORLARI

Son 41 maçında yenilmeyen Bayer Leverkusen, şimdiden Almanya rekorunu kırdı. Daha önce Bayern Münih, 2019/2020 sezonunda üst üste 32 maçta yenilmemişti.

Bir sezondaki en uzun galibiyet serisi rekoru yaklaşıyor. Üst üste 28 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen, Bayern Münih'in 2013/2014 sezonunda üst üste 29 maçlık rekorunu kırmanın eşiğinde. Hafta sonu kazansa bile şampiyonluğunu ilan edecek olan Bayer Leverkusen, Werder Bremen'e yenilmemesi halinde Bayern Münih'i burada da yakalamış olacak.

KIRILMASI OLASI REKORLAR

Kırılan rekorların yanı sıra Bayer Leverkusen birçok rekorda da en iyiye yaklaştı.

Daha önce Bayern Münih, 2012/2013 sezonunda 91 puanla bir sezonda en çok puan alma rekorunu kırmıştı. Bayer Leverkusen kalan tüm maçlarını kazanırsa 94 puana kadar yükselebilir.

Rossoneri bir Bayern Münih rekorunu daha kırabilir. Bir sezonda en çok galibiyet rekorunu 2 ayrı sezonda 29 kez kazanan Bayern Münih elde etti. Bavyera takımı, sezonu 2012/2013 ve 2013/2014 sezonlarında üst üste iki kez 29 galibiyetle tamamladı. Bayer Leverkusen 24 galibiyete ulaştı ve kalan maçlarını da kazanmaları halinde 30 galibiyetle yeni rekorun sahibi olacak.

BAYER LEVERKUSEN İÇİN ULAŞILAMAYAN NOKTA

Her ne kadar epik bir performans gösterse de Bayer Leverkusen'in ulaşamadığı bir Bayern Münih rekoru var.

Lig tarihindeki ilk şampiyonluğu 2014 yılının 27. haftasında Bayern Münih kazanmıştı. 2013 yılında ise Bayern Münih 28 haftada şampiyonluğu bir kez daha kazanmıştı. Bayer Leverkusen ise 29. haftada Werder Bremen karşısında şampiyonluğu kazanmıştı. hafta sonu, Alman futbol tarihindeki en erken üçüncü şampiyona olacaktı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking