Bursa’da ‘Öcalan yürüyüşü’ alarmı! Polis teyakkuza geçti, 7 günlük yasak geldi

0

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) 19 Kasım’da Gemlik’te “İmralı Tecridine Karşı Gemlik Özgürlük Yürüyüşü” adıyla düzenlemek istediği yürüyüş öncesinde güvenlik güçleri güvenlik önlemlerini en üst düzeyde artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Orhangazi ilçesi Süpürgelik mevkiinde, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Orhangazi gişe çıkışında ve Gedelek mevkiinde 3 ayrı kontrol noktası kurdu. Bölgeye girişler kontrol edilirken, sürücülerin kimlik kontrolleri de yapılıyor. TOMA ve çevik kuvvet de kontrol noktalarında hazır bulunuyor.

7 GÜNLÜK DEVLET YASAĞI

Bursa Valiliği ayrıca kentte 7 gün boyunca yürüyüş ve basın açıklamasının yasaklanacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada: “Sosyal medya platformları ve haber sitelerinde yapılan açık kaynak taramalarına göre, yasadışı mücadele örgütü terör örgütü PKK/PKK’ya destek veren grupların 18-19.11.2023 tarihleri ​​arasında Gemlik7’de sözde İmralı tecridine karşı özgürlük yürüyüşü planlanıyor. KCK/PYD/YPG” Konusunda: -Açık ve kapalı alanlarda gerçekleştirilmesi amaçlanan her türlü eylem (toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, gösteri, stant açma, çadır kurma, el ilanı dağıtma) /broşür, asılan poster/afiş vb.), -Protestoya katılmak üzere geldiği düşünülen kişi ve araçların diğer illerden il ve ilçe sınırlarımıza girişleri, -Dış mahallelerimize ilişkin çıkışlar ve/veya Bu eyleme katılmak için kent merkezimize girişlerde, 6662 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. maddeleri 2911. ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin A), B) ve C) bentlerindeki il ve ilçe mülki sınırlarımız (Jandarma bölgesi dahil) içerisinde, 16.11.2023 tarih 00:01 tarihinden 22.11.2023 tarihine kadar .Yasaktır :59. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

9ba67489eb4b0708bee574ead948228f

(DHA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Çobana yıldırım düştü!  ağır yaralandıÇobana yıldırım düştü! ağır yaralandı
Batı dünyasının Elon Musk ve X'e tutumu: İletişim Başkanlığı dijital medya koordinatörü Değirmenci, sonraki kararlara tepki gösterdiBatı dünyasının Elon Musk ve X’e tutumu: İletişim Başkanlığı dijital medya koordinatörü Değirmenci, sonraki kararlara tepki gösterdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: "İstanbul'u köprülerle, tünellerle yeniden inşa ettik"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “İstanbul’u köprülerle, tünellerle yeniden inşa ettik”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking