Canan Karatay’dan ömür uzatan tavsiye!

0









Her sabah kahvaltıda peynirli ezine tüketilmesini tavsiye etti. İlaçların atılması gerektiğini öne sürerek sıklıkla hayvansal beslenmeyi öneren uzman, peynir ezinesinin faydalarını da sıraladı.

Profesör. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarda ezine peynirini dilediğiniz kadar tüketebileceğinizi söyledi. Ancak onların tavsiyelerine göre bir avuç tüketmek yeterli olacaktır.

Karatay, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Neden avuç içi büyüklüğünü söylüyorum? Çünkü ben kibrit kutusuna savaş ilan eden bir insanım. ‘Kibrit kutusu kadar peynir yiyin’ diyerek Türkiye’yi terk ettiler ve ben de Yiyeceksiz Türkler.

Benim dediğim de o. Bu nedenle tam yağ çok önemlidir. Çünkü bütün, koyun ve keçi sütünden yapılmış demektir.”

Karatay, Ezine peynirinin bol miktarda hayvansal yağ içerdiğine dikkat çekti. Hayvansal yağ en sağlıklı yağ olarak bilinir.

İşlenmediği takdirde 30 farklı yağ içereceğine dikkat çeken Karatay, hayvansal yağların Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 içerdiğini anlattı.

Konuşmasının sonunda peynir ezinesini tadan Canan Karatay, vatandaşlara peynir tüketmeleri gerektiğini anlattı. Yaptığı açıklamada, “Peynir en sağlıklı protein, yağ ve kalsiyum kaynağıdır.” dedi.

Ezine peyniri Türkiye’nin ünlü bir peynir markasıdır ve beyaz peynir olarak da bilinir. Beyaz peynir sütten yapılan ve az yağlı olmasıyla bilinen bir peynir çeşididir. Peynir Ezine’nin bazı potansiyel faydaları şunlardır:

PROTEİN KAYNAĞI:
Peynir kaliteli protein açısından zengindir. Protein, vücudun hücrelerini oluşturmak ve onarmak için gereklidir ve kas dokusunun korunmasına yardımcı olabilir.

KALSİYUM VE D VİTAMİNİ:
Peynir, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum ve D vitamini gibi mineralleri içerir. Kalsiyum kemik ve diş sağlığı için gereklidir ve D vitamini kalsiyum emilimini arttırır.

B vitaminleri:
Peynir özellikle B12 vitamini açısından zengindir. B12 vitamini sinir sistemi sağlığı için önemlidir ve anemi riskini azaltabilir.

PROBİYOTİK BAKTERİLER:
Bazı peynir türleri probiyotik bakteri içerebilir. Probiyotikler bağırsak sağlığını destekleyebilir, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

SODYUM SEVİYE KONTROLÜ:
Beyaz peynir diğer peynir türlerine göre daha düşük sodyum içeriğine sahip olabilir. Bu, tansiyon sorunu olan kişiler için önemli olabilir.

Bununla birlikte, tuz içeriği yüksek olabilir, bu nedenle özellikle hipertansiyonu (yüksek tansiyon) olan kişiler için tuz tüketimi ihtiyatlı olmalıdır. Ayrıca aşırı miktarda peynir tüketmek, sağlıklı beslenmeye dengeli bir şekilde dahil edilmesi halinde faydalı olabilir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya özel bir diyet planı uyguluyorsanız doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla konuşmanız önemlidir.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking