Çorum’da tıp öğrencilerinin fen edebiyat fakültesi binasında eğitim görmesi tepki çekti

0

AKP iktidarı döneminde beklenmedik ve hazırlıksız açılan tıp fakültelerinin sayısının artması uzun süre tepkilere yol açmış, fakülteler kapatılmıştı. “nitel” Yetersizliğinden dolayı karşılaşılan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Çorum Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerin, üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi’nde kendilerine ayrılan binada tıp eğitimi aldıkları ortaya çıktı.

Genel Sağlık-İşçi Sendikası Başkanı Derya Uğur, fakültelere altyapı, öğretim kadrosu ve eğitim sistemi dikkate alınmadan öğrenci alındığını vurguladı. “Yeni bir tıp fakültesi açıldığında öncelikle binaların, laboratuvarların, kütüphanenin, ekipmanların ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinin (SUAM) hazırlanması, fakülte kadrosunun tamamlanması gerekiyor. Ancak ülkemizde donanımsız, donanımsız ve en önemlisi akademik personeli olmayan bir tıp fakültesi açılmaktadır. “Fakülte o ilin devlet hastanesinin tabelasını kaldırıp SUAM tabelasını asmak suretiyle uygulama ve araştırma merkezi haline getirebilir.” dedi.

(Derya Uğur)

“HALK SAĞLIĞI SORUNU”

Uğur, özel hastane ve hastane zincirleri olanların tıp fakültesi açtığını, devlet üniversitelerinde ise tıp fakültesi açılmasında siyasi faktörlerin öne çıktığına dikkat çekti. “Tıp fakültelerinde eğitimin kalitesi önemli ölçüde düştü. Kontenjanların artmasıyla birlikte öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da ciddi oranda arttı. Kotaların artması, pratikte uygulanması gereken tıp eğitimini zorlaştırmaktadır. “Bilimsel niteliklere sahip akademik personelin yurt dışına kaçırılmasıyla tıp fakültesi öğrencileri hasta bile görmeden mezun olmaya zorlanıyor.” dedi.

Uğur, olumsuz şartlarda donanımlı ve nitelikli doktor yetiştirmenin çok zor olduğunu kaydetti. “Eğitim ve öğretimin kalitesinin düşmesi bir halk sağlığı sorunudur. “Gelecekte yeni tıp fakülteleri açmak yerine mevcut tıp fakültelerinin kalitesinin artırılması gerekiyor.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking