Deprem bölgesindeki aile hekimleri, düşen nüfus nedeniyle maaşlarda kesintiyi eleştirdi:Aile sağlığı merkezleri ‘enkaz altında’

0

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların ilden göç etmesi nedeniyle hedeflerine ulaşamayan aile hekimlerinin maaşları neredeyse yarı yarıya azaldı. Doktorlar maaşların 5 bin ile 45 bin TL arasında kesildiği bilgisini Cumhuriyet’le paylaştı. Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, şunları söyledi: “Hatay tamamen yıkılmasına rağmen Ankara ve İstanbul’da uygulanan kurallar burada da uygulandığında maaşlarımızın yarısını kaybettik. Bakanlığa bağlı 6 kamu hastanesi ve 6 özel hastane kullanılamaz hale geldi. 63 aile sağlığı merkezi yıkıldı. “Çivi bile çakmadılar” dedi.

Kırıkhan’da hepatit A salgınının yaşandığını hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bakanlık bu konudaki başarısızlığından dolayı aile hekimlerini suçlamaya çalışıyor. Göç edenlerin ve ölenlerin çoğunun nüfusumuza kayıtlı olduğu görülüyor. Burada olmayan vatandaşın takip edilmesi gerekiyor” dedi. Hatay Tabip Odası üyesi Ali Kanatlı, şunları söyledi: “Aile hekimleri hem altlarındaki nüfustan hem de konteynerlerdeki hastalardan sorumludur. Bakımımıza emanet edilen çocuğun başka bir ile gitmesi ve aşı olmaması durumunda aile hekimi tarafından ceza kesilecektir. Ölenlerden de biz sorumluyuz. “Geride kalanları gitmeye zorluyorlar” dedi.

‘CEZA VERMİŞLER’

Adıyaman Tabip Odası Başkanı İsmail Tosun; “Ne hastaya ne de test cihazlarına ulaşamıyoruz. “Deprem bölgesinde kalanları resmen cezalandırdılar.” Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Şube Başkanı Emrah Kırımlı ise şunları söyledi: “Ölü sayısını saklıyorlar. Ölenlerin sanki yaşıyormuş gibi aşı takibini istiyorlar. “Buzdolabı yok, elektrik yok, bilgisayar yok ama aşı kayıtları varmış gibi istiyorlar” dedi. Sağlık Başkanı Orgeneral Derya Uğur da, “Hatay ve ilçelerinde Hastalık Yönetim Platformu’nun (HYP) koşulları henüz sağlanmamasına rağmen ilçe sağlık müdürlükleri tarafından ısrarla talep edildi” dedi. Uğur, şöyle konuştu: “Mesela İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde şu ana kadar mamografi yapılamadı. Kan alma kitleri yeni teslim edildi. Geçen ay bu yapılamadığı için aile hekimliğindeki arkadaşlarımızın maaşlarından ciddi kesintiler yapıldı” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom