Galler’in yeni Başbakanı belli oldu! Avrupa’da bir ilk

0

Galler’de, 5 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Başbakan Mark Drakeford’un dün istifasının ardından yeni başbakanın seçilmesi için parlamentoda oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 60 sandalyeli parlamentodan 27 oy alan 50 yaşındaki Galler İşçi Partisi lideri Vaughan Gething, ülkenin yeni başbakanı oldu.

Avrupa’nın ilk siyah lideri olarak kaydedilen Gething’in adı, onay için İngiltere Kralı III’e sunuldu. Charles’a gönderilecek. Kral Charles’ın onayının ardından Gething, görev yemini edecek ve kabinesini atamaya başlayacak.

Oylamanın ardından konuşan Gething, Drakeford’a Galler için yaptığı her şeyden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Bugün aynı zamanda üzücü derecede tanıdık bir modelin ortaya çıkmasını da bekleyebiliriz: sosyal medya istismarı, kibar bir dille gizlenmiş ırkçı klişeler. İnsanlar benim amaçlarımı sorguladığımı ve şöyle dediler: evet, vatandaşlığımı inkar etmeye devam ediyorum.” “Onlar sorgulayacak ya da inkar edecek, diğerleri ise benim neden “ırk kartını oynadığımı” merak edecek. Tekrar ediyorum, bu insanlar, kimliğiniz hiçbir zaman sorgulanmadığı ya da geride bırakılmadığınız zaman, kimliğinizi görmezden gelmeyi çok kolay buluyorlar. dedi.

Öte yandan İngiltere’de şu anda görev yapan 4 Başbakandan 3’ü göçmen kökenli, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Hindistan asıllı, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf Pakistan asıllı, Gething ise Zambiya kökenli. (İHA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Küçük Zilan’dan acı haber! Oynuyordu…
Sokak ortasında silahlı saldırı!  Kanlar içinde yere düştü...Sokak ortasında silahlı saldırı! Kanlar içinde yere düştü…
En önemli geçiş noktalarından... Kar beyaza döndüEn önemli geçiş noktalarından… Kar beyaza döndü

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking