DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Gazze’de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil

0

Ghebreyesus, İsrail ablukası ve yoğun saldırılar altındaki Gazze’deki durumu sosyal medya platformu X’te paylaştı. Kentteki durumun ciddiyetine dikkat çeken Ghebreyesus, “Gazze’de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil.” dedi.

“YIKIM DAYANILMAZ”

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Gazze’deki hastanelerin yıkımının artık dayanılmaz hale geldiğini ve bunun durdurulması gerektiğini tespit etti.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) genel sekreteri Jagan Chapagain, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Gazze’deki Kudüs hastanesi çevresindeki durumun vahim olduğunu söyledi.

Elektrik için kullanılan yakıtın azaldığı Kudüs hastanesinin de saldırılara maruz kaldığına dikkat çeken Chapagain, hastanenin ameliyathanesinin kapatılması gerektiğini kaydetti.

g4

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine yanıt vermek” motivasyonuyla küresel bir saldırı başlatırken, Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 38’i asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

g22

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 182 Filistinliyi öldürdü.

saksağanlar2

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa hastanesini, Nasr çocuk hastanesini, El-Ehli ve Türk-Filistin Dostluk Baptist hastanelerini, Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Filistin örgütü. Kızılay, tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 70 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
3.6 milyar TL kara para!  25 kişi tutuklandı3.6 milyar TL kara para! 25 kişi tutuklandı
Celal Şengör'ün sözleri Canlı yayına Celal Şengör’ün “Hakan Fidan” sözleri damga vurdu! “Bunlar doğrudur” diyerek bu sözlerine destek verdi.
Yer: Bağdat Caddesi!  İnsanlar yeni açılacak mağazanın hediyesini öğrenmek için akın etti. Yer: Bağdat Caddesi! İnsanlar yeni açılacak mağazanın hediyesini öğrenmek için akın etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking