Green Up Meetings No.5 “Sokak KadınlarıN” Temasıyla Gerçekleştiriliyor – GÜNDEM

0

PlumeMag kurucusu Bihter Ayyıldız’ın “Yerel kalkınma olursa değer artar” sloganıyla 2022 yılında başlattığı Green Up Buluşmaları konferans serisinin beşincisi, 9 Mart Cumartesi günü Saint Benoît Lisesi Silhouette Salonu’nda, Local Makers iş birliğiyle ve Catalyst içerikleriyle “Sokak KadınlarıN” teması, gözetiminde oluşturulacak.Sokak kadınlarının haklarına adanan konferansta, yaşam hakkını, sokak hakkını, fiziki ve manevi ifade hakkını ve çalışma hakkını savunan, her biri kendi mücadelesiyle mücadele eden kadınlara söz verilecek. farklı alanlar . Alanlar.Şükran Moral, Zeynep Atkan, Ayça Kaya, Hande şekerciler, Ebru Koralı, Aslıhan Begüm Gökçınar, Bedia Büyükgebiz, Jülide Erdoğan, İpek Özbey, Bedia Ayşegül Tansen, Senem Toluay, Cumartesi günü gerçekleştirilecek Green Up Buluşmaları’nda hazır bulunacak. 9 Mart’ta Ilgaz ve Talya Aydın gibi çok değerli isimlerin katılacağı Sokak Kadınları temalı etkinlik, Local Makers ve Katalist içerik danışmanı işbirliğiyle Saint Benoît Lisesi Siluet Salonu’nda gerçekleşecek. Mey Diageo ve Sephora’nın katkılarıyla ve Avrupa Birliği Sivil Düşünce Programı’nın desteğiyle. Konuşmaların yanı sıra gün içerisinde çeşitli konuşmalar da gerçekleştirilecek. Gösteriler ve sürprizlerle katılımcılara keyifli bir gün yaşatacak olan Green Up Meetings No.5’te etkinlik günü 4 farklı workshop düzenlenecek. Ayrıca etkinliğe paralel olarak girişimcilerin bir araya geleceği ve depremden etkilenen bölgelerdeki üreticilerin de yer alacağı Yerel Yapımcılar Pazarı gün boyu aktif olacak. Tüm panel ve atölyelerin ücretsiz olduğu Green Up Buluşmaları’nı Instagram hesabını takip edebilir, kayıt formunu doldurarak etkinliğe katılabilirsiniz.

Yeşilleşme Toplantıları N.5 Atölyesi, Sosyal medyada kadının temsili ve toplumsal cinsiyet çalıştayı 13.00-14.30

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa Vakfı Türkiye (TAV) tarafından hayata geçirilen “Yalan Haber ve Nefret Söylemine Karşı Erken Uyarı Sistemi Projesi” (SAHNE) kapsamında “Sosyal Medyada Kadın Temsili ve Toplumsal Cinsiyet Çalıştayı” düzenlenecek. Gökçesu Kalafat’ın kolaylaştırıcılığında toplumsal cinsiyetin temel kavramları, toplumsal cinsiyet rollerinin hayatımızı nasıl etkilediği, cinsiyetçilik ve ayrımcılığın gündelik yaşamda nasıl ortaya çıktığı tartışılacak. Yazılı ve görsel medyada cinsiyetçi dil kullanımı, ayrımcı kalıplaşmış yargılar ve nefret söylemi örnekleri üzerinden toplumsal cinsiyet eşitliği ile dil kullanımı arasındaki ilişki hakkında bilgi verilecek. Çalıştay sırasında gerçekleştirilecek grup çalışmaları, katılımcıları ayrımcılığın ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceği konusunda düşünmeye itecektir.

ACT İstanbul ile Atık Halat İleri Dönüşüm Çalıştayı “Bağlanarak güçleniyoruz ve ilerliyoruz.” 12.00-13.00

Atık ve atık malzemeleri yeniden kullanarak onlara farklı bir formda hayat veren ACT İstanbul’un gerçekleştirdiği atölyede, atık halatlar katılımcıların elleriyle ileri dönüşümün ikonik örneği anahtarlığa dönüşecek.

Kintsugi Atölyesi “Kırıldığımız yerde birleşiriz.” 12.00-13.00

Kırılan nesneyi eskisinden daha güzel ve daha değerli hale getirmeyi amaçlayan bir Japon sanatı olan Kintsugi, kırılan nesnelere odaklanmaktan ziyade nesnenin bütünündeki güzelliği görmeyi amaçlamaktadır. Etkinlik kapsamında düzenlenecek Kintsugi atölyesinde kusurların mükemmelliği ortaya çıkarılacak ve kırık nesnelere yeniden hayat verilecek.

Sephora Standında Güven Dersleri Özgüven Sınıfı 14.30-15.30

Özsaygılı makyaj dersi Sephora’nın eğitim ekibi ve kıdemli makyaj sanatçıları ile gerçekleştirilecek. Green Up Toplantıları No.5 Faaliyet Akışı10.00–10.15 Açılış KonuşmasıBihter Ayyıldız & Yağmur Çoban & Jülide Erdoğan10.15–10.45 diğerYOUAslıhan Begüm Gökçınar & Harun Demircioğlu10.45–11.25 Öne Çıkan Kadın Yeni Medya SanatçılarıKonuşmacılar: Hande Şekerciler & Beyza Dilem Topdal & Doğa ÜnyaylarModeratör: Bihter Ayyıldız11.30-12.00 Hayat sizi kucaklamıyorsa, kucaklayın!Konuşmacı: Ayşe Tükrükçü Moderatör: Jülide Erdoğan12.00-13.00 Illy ile tatlı bir mola ve ikramlar13.00-13.40 Olmak ya da olmamak erkek egemen alanlarda kadın olun!Konuşmacılar: Ebru Koralı & Zeynep AtakanModeratör: İpek Özbey 13.45-14.25 Sivil Politika ve KadınKonuşmacılar: Bedia Büyükgebiz & Talya Aydın & Bedia Ayşegül TansenModeratör: Senem Toluay Ilgaz14.30-15.10 Şükran Moral’s Hit ed gösterileri (Papko Sanat Koleksiyonu’nun katkılarıyla)Konuşmacı: Şükran MoralModeratör: Bihter Ayyıldız15.10-15.30 İlly ile tatlı bir mola15.30 – 16.00 Sephora ile Kapsayıcı Güzelliğin DNA’sıKonuşmacı: Ayça KayaModeratör: Bihter Ayyıldız16.00-16.20 Imagine Design Yapımcı: Lise öğrencilerinin penceresinden Konuşmacılar: Duru Özmeral ve Zeynep Naz TerziKaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking