Hamas: İsrail, AP ekibinin ekipmanlarına el koyarak işlediği suçları gizliyor

0

Hamas, gün içinde Gazze Şeridi yakınındaki Sderot'ta canlı yayın hizmeti veren AP ekibinin bulunduğu yere baskın düzenleyen ve ekipmanlarına el koyan İsrail İletişim Bakanlığı yetkilileri hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail yetkililerinin AP yayın tesislerine el koymasının basının çalışma özgürlüğüne karşı tekrarlanan, keyfi ve baskıcı bir eylem teşkil ettiği belirtildi.

İsrail'in bu eylemiyle “Filistin halkına karşı işlenen suç ve ihlalleri dünya kamuoyundan gizlemeyi” hedeflediği belirtildi.

İsrail'in bu tür eylemlerinin, insan hakları ve basın özgürlüğü değerlerine saygı gösterme iddialarının sahtekarlık olduğunu yansıttığı öne sürüldü.

İsrail Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Gazze Şeridi yakınındaki Sderot şehrinde canlı yayın hizmeti veren AP ekibinin bulunduğu yere baskın düzenleyerek ekipmanlarına el koydu.

İsrailli yetkililerin, AP'nin yakın zamanda ülkede yasaklanan Katar merkezli El Cezire televizyonuna canlı yayın hizmeti verdiğine dair gerekçeyi haber ajansına sunduğu iddia edildi.

İsrail'in, ABD yönetiminin baskısıyla el koyduğu AP canlı yayın ekipmanını iade edeceği bildirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking