Her sabah yiyoruz ama zararı inanılmaz! Canan Karatay ‘İçinde zehir var’ diyerek uyardı

0









Yeşil, siyah, kırık olmak üzere birçok türe ayrılan zeytin, sabah kahvaltılarına lezzet katan ürünlerin başında geliyor.

Bilinçli tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa fayda sağlayan zeytin, yanlış tüketiminde ise zarar getiriyor.

Canan Karatay, zeytinleri sudan geçirip sofraya koymanın yanlış olduğunu söyledi.

 Karatay, ”Sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız.

Bir de üstüne çamaşır suları, bulaşık suları, yüzey temizleyiciler… Yok böyle bir şey, hepsinin içinde zehir var. Evler temiz olmayacak, kirli yaşayacağız temiz yiyeceğiz” dedi.
 
 Zeytinin faydaları 
Kansere neden olan her ne neden varsa; zeytin o faktörleri temizlemek için tüketilebilir. Çünkü zeytinin yapısında antioksidan maddeler yer alır.
Vücudunuzu tüm zararlı hücrelerden arındırmaktadır.

Aynı zamanda A ve E vitaminleri mevcuttur. Bu maddeler ve vitaminler kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Zeytin, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını korur ve gece görüşünü netleştirir. 

Ayrıca katarakt, sarı nokta hastalığı ve yaşa bağlı diğer göz hastalıklarının oluşumuna engel olur.

Zeytin, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekler ve yaşlılarda kırık riskini azaltır.

Zeytin, antioksidan açısından zengin bir besindir. Antioksidanlar, kalp hastalıklarına ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumuna engel olur. 

Zeytin, enflamasyona sebep olan oksidatif stresin düşürülmesine yardımcı olarak beyin dokularını korur.

İçerdiği E vitamini sayesinde bilişsel zayıflamayı önler, sinir sistemini korur ve Alzheimer riskini azaltır.

Güçlü bir demir kaynağı olan zeytin, dokulara oksijen taşınmasını sağlayan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine destek verir. 

Demir eksikliğinde dokularımız yetersiz oksijen alır, bedenimiz zayıf düşebilir ve üşüyebiliriz. Demir, günlük enerjinin sağlanması ve bağışıklık sisteminin korunması için önemlidir.

Zeytindeki E vitamini ve tekli doymamış yağ asitlerinin sık tüketimi, serbest radikallerin nötralize edilmesini sağlayarak kolon kanseri riskini azaltmada önemli bir rol oynar. 

Zeytinyağı, mide asidini azaltarak ülser ve gastrit gibi sindirim sistemi hastalıklarının gelişmesini önlemede yardımcı olabilmektedir. 

Safra taşı oluşumunda da engelleyici olabilir. Zeytin lif içeriğiyle sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar.

Zeytin, kansızlık problemi için tavsiye edilen besinlerden biridir. Kandaki demir oranını yükselterek anemi hastalığını ortadan kaldırır.

A, D, E ve K vitaminleri yapısından zengin olan zeytin büyüme çağındaki çocukların vücut gelişimine destek olur. Daha güçlü kas ve kemik yapısının oluşmasını sağlar.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking