Hindistan’da tünelde mahsur kalanları kurtarma çalışmalarına göçük korkusu engeli

0

Devlet otoyolları ve altyapı şirketi NHIDCL, Cuma günü geç saatlerde meydana gelen ani bir patlama sesinin “tünelde panik durumu yarattığını ve çatının çökebileceği korkusunu artırdığını” söyledi.

REKLAM

Hindistan’da kurtarma ekipleri, çökme riski nedeniyle çöken bir otoyol tünelinde mahsur kalan 41 işçiye ulaşma çabalarını askıya aldı.

Açıklamada, yaşanan bir çatırtı nedeniyle çalışmalara ara verilmesinin yeni bir çöküş ihtimali yaratarak “panik durumu” yarattığı belirtildi.

Devlet otoyolları ve altyapı şirketi NHIDCL, Cuma günü geç saatlerde meydana gelen ani bir patlama sesinin “tünelde panik durumu yarattığını ve çatının çökebileceği korkusunu artırdığını” söyledi.

Pazar gününden beri işçiler kuzey Himalaya eyaleti Uttarakhand’da yapım aşamasında olan bir karayolu tünelindeki enkazı temizlemeye çalışıyorlar. Bir haftadır devam eden kurtarma çalışmaları, büyük ağır sondaj makinelerinin defalarca arıza yapması ve enkazın zorlaşması nedeniyle durduruldu.

Engellenenlerle radyo aracılığıyla iletişim kurun

Kurtarma ekipleri mahsur kalan insanlarla telsiz kullanarak iletişim kuruyor.

Hint basınında çıkan haberlere göre, 15 santimetre genişliğinde bir tüp aracılığıyla içeride mahsur kalan insanlara yiyecek, su, oksijen ve ilaç da gönderildi. Ancak işçilerin hayati tehlikesi devam ediyor.

İlk tatbikatın bozulmasının ardından Çarşamba günü Hava Kuvvetleri’ne ait bir kargo uçağıyla yeni bir tatbikat uçuruldu. Ancak bu matkap daha sonra bir kayanın çarpması sonucu hasar gördü ve artık ilerleyemedi.

Mühendisler, yaklaşık 90 santimetre genişliğinde, mahsur kalanların geçmesine izin verecek kadar geniş bir çelik boruyu enkazın içinden geçirmeye çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking