İnsan beyninin en güçlü MRI cihazıyla çekilen en net görüntüsü yayınlandı

0

CEA'dan yapılan yazılı açıklamada, “Iseult” adı verilen MR makinesiyle alınan beyin görüntüsünün 20 yılı aşkın süren bir çalışma sonucunda elde edildiği belirtiliyor.

Çalışmalar kapsamında MR makinesinin geçtiğimiz aylarda 20'ye yakın sağlıklı gönüllü üzerinde test edildiği ve en net beyin görüntüsünün yaklaşık 4 dakikada elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, 11,7 Tesla manyetik güce sahip Iseult MR makinesi ile kısa sürede çekilen görüntülerin, hastanelerde yaygın olarak kullanılan cihazlarla elde edilmesinin saatler sürebileceğine dikkat çekildi.

Iseult projesi başkanı ve CEA araştırma direktörü Nicolas Boulant, yaptığı açıklamada, daha kaliteli veriler elde etmek için araştırmaların birkaç yıl daha devam edeceğini ve amaçlarının psikiyatri alanında birçok hastalığı araştırmak olduğunu söyledi. Şizofreni ve bipolar bozukluğun yanı sıra nörodejeneratif hastalıkların da 2026-2030'a kadar devam edeceğini söyledi.

Iseult MR cihazıyla elde edilen ultra detaylı anatomik bilgilerin Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların teşhisine yardımcı olması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking