İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve BEDAŞ’tan İstihdam Odaklı Eğitim İş Birliği – EĞİTİM

0

Enerji sektörüne gençleri kazandırarak genç istihdamına katkıda bulunmak amacıyla BEDAŞ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “İstihdam Odaklı Eğitim İşbirliği Protokolü” imzaladı.

Enerjinin Yıldızları projesinin kapsamını daha da genişleten protokole göre, elektrik-elektronik teknolojileri alanında öğrenim gören öğrencilere BEDAŞ'ta staj yapma olanağı sunulurken, mezunlara işe alımda öncelik verilecek.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ), elektrik dağıtım sektörünün nitelikli personel ihtiyacına cevap vermek ve genç istihdamına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Enerjinin Yıldızları” projesinin kapsamını genişletmek için yeni bir adım attı. . İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 5 Nisan Cuma günü imzalanan “istihdam odaklı eğitim işbirliği protokolü” çerçevesinde BEDAŞ, İstanbul'da “elektrik teknolojileri-elektronik” alanında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine kapılarını açtı. . Protokole göre 12. sınıf öğrencilerine BEDAŞ'ta staj yapma imkanı sunulurken, işe alımlarda mezun olan öğrencilere öncelik verilecek.

Çağlayan'daki BEDAŞ genel merkezinde düzenlenen protokol töreninde konuşma İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Dünya beklentilerin çok ötesinde gelişiyor ve değişiyor. Tüm öğrenme kaynaklarına uyum sağlayarak öğrencilerimizi alandaki yeni uygulama ve teknolojilerle donatarak hayata hazırlıyoruz. Bu anlamda BEDAŞ ile işbirliğimiz bizim için büyük önem taşıyor. “Elektrik gibi vatandaşlarımız için kritik bir hizmet sektöründe öğrencilerimiz, gelecekte kaliteli ve kaliteli hizmet sunmalarına olanak sağlayacak uzmanlık bilgisi ve saha tecrübesi kazanacaklar” dedi.

BEDAŞ'IN KAPISI MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE AÇIK

2018 yılından bu yana “Enerji Yıldızları Projesi” ile yaparak ve deneyerek öğrenme modeliyle lise öğrencilerini sektöre kazandırmaya çalışıyorlar. BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit “Hayatın devamında ve ekonomilerin gelişmesinde önemli role sahip olan enerji sektörünü gençlerimize tanıtmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bugün imzaladığımız protokol ile yıllardır sektörümüze yeni yıldızlar kazandırmamıza olanak sağlayan Enerjinin Yıldızları projemizin kapsamını daha da genişleteceğiz. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile istihdam odaklı işbirliğimiz doğrultusunda, Elektrik-Elektronik Şubesi de dahil olmak üzere İstanbul'un Avrupa yakasındaki tüm meslek liselerinde eğitim gören gençlerimize BEDAŞ'ın kapılarını açıyoruz. Genç meslektaşlarımızı geleceğe hazırlamak, ortak geleceği birlikte inşa etmek bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır” dedi.

PROTOKOL NELERİ KAPSAR?

BEDAŞ ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve başlangıçta 3 yıl geçerli olacak protokole göre BEDAŞ; Elektrik-elektronik teknolojileri alanında eğitim gören 12. Sınıf öğrencilerine genel müdürlük, 15 kurum müdürlüğü ve 11 ek hizmet binası olmak üzere toplam 27 lokasyonda staj imkanı sunulacak. Staj süresince öğrencilere yönelik kariyer günleri, oryantasyon ve mentorluk faaliyetlerinin yanı sıra şirket teknik gezileri ve izleme ziyaretleri düzenlenecektir. Kurumsal eğitimlerini başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler, 18 yaşını doldurduktan sonra iş görüşmesine davet edilecek ve uygun adaylar kontenjan dahilinde BEDAŞ'ta çalışmaya başlayabilecek.

ENERJİ YILDIZLARI YENİ OKULLARDA YAYILIYOR

BEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü (MEB) ile imzalanan Mesleki Eğitim Protokolü ile 2018 yılında Enerjinin Yıldızları projesi kapsamında ilk adımı attı. Daha sonra adı “Elektrik Tesisat ve Dağıtım Şubesi” olarak değiştirilen Yüksek Gerilim Şubesi'nin İstanbul Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Bayrampaşa İnönü'de hayata geçirilmesine destek veren BEDAŞ, aynı zamanda “Yüksek Gerilim Sistemleri Şubesi ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı”nı da kurarak hizmete sundu. öğrencilere yönelik uygulamalı eğitim fırsatları. . Bu bölümde okuyan öğrencilere staj ve burs imkanı sunan BEDAŞ, şu ana kadar mezun olan 83 öğrenciden 52'sine istihdam sağladı. BEDAŞ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı yeni protokolle Enerjinin Yıldızları projesinin kapsamını genişleterek yeni okulların kapılarını açtı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking