İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103.Yıl Dönümü Aliağa’da Kutlandı – GÜNDEM

0

İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yıl dönümünde Aliağa’da düzenlenen programla anıldı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, ilçe milli eğitim müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri, daire başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Türk milletinin bağımsızlığının en büyük simgesi İstiklal Marşıdır”
Martire Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından Martire Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Özlem Taş’ın konuşması gerçekleşti. Demirel günün anlam ve önemini anlattı. Demirel konuşmasında şunları söyledi: “Hayatında köleliğin olmadığı, hayat felsefesinin olmadığı bir millet düşünün; O millet esareti yaşamaktansa canını, kanını verdi ama esareti hiç düşünmedi. Köleliği tanımayan, bağımsız yaşamı hayat düsturu olarak benimseyen Türk milletinin bağımsızlığının en büyük simgesi İstiklal Marşıdır. Bu, 10 kıta ve 41 mısradan oluşan bir şiirin çok ötesine geçen bir ilahidir. “Meclis’te defalarca dinlenip İstiklal Marşı olarak kabul edilen bir inanç destanıdır.”

Şiirler ve oyunlar alkış aldı
Program, Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ayşe Vural ve Fatma Nur Altaç’ın Mehmet Akif Ersoy’un “Bülbül” şiirini seslendirmesiyle devam etti. Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisinin ardından İbrahim Araz’ın seslendirdiği “Zulümü Alkışlayamam” şiiri katılımcılardan büyük alkış aldı. Öğrencilerin hazırladığı “Biz Buradayız” gösterisi büyük beğeni topladı.

Öğrencilere başarı belgeleri verildi
Program sonunda Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşı yarışmasında güzel okumada başarılı olan öğrencilere başarı belgelerini takdim etti. Ortaokul kategorisinde ilçe birincisi Sinav Koleji öğrencisi Defne Zenginoğlu olurken, lise kategorisinde ise ilçe birincisi Anadolu Lisesi öğrencisi Şehit Gökhan Çakır İrem Elif Naz Ekici oldu. Anma programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking