İzmir’deki cami provokasyonunda hedef gösterilen Banu Özdemir’den ‘yıl dönümü’ paylaşımı – Son Dakika Siyaset Haberleri

0

2020 yılında İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinde Çav Bella şarkısı korsan olarak çalındı ​​ve görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında, AKP'nin sosyal medya hesaplarının kendisini hedef alması üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcılıktan Özdemir hakkında yapılan açıklamada, “Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak çalışan Banu Ö, 'dini değerleri alenen aşağılama' suçundan gözaltına alındı. Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında.” Açıklamaya yer verildi.

“4 YIL ÖNCE BUGÜN…”

Bu karardan yaklaşık 4 yıl sonra sosyal medyadan yeni bir paylaşım yapan CHP'li Özdemir, şunları söyledi: “Masumiyetimi ve kanun önünde masumiyetimi ispatlamam iki yıl sürdü. Gerçek faillere sorarsanız hala yapmıyorlar.” var olmak .”

Banu Özdemir'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“4 yıl önce bugün, organize bir linç olayına maruz kalmıştım. Asılsız suçlamalarla, yalan ve iftiralarla siyasi kimliğim üzerinden hedef gösterildim. Bana ve aileme de kalmamış hiçbir hakaret, tehdit kalmamıştı. yaşındaki tüylü arkadaş sırf adı Bella olduğu için hedef alındı.

İzmir'in 62 camisinde müziği yayınlayan ben değildim, videoyu çeken ben değildim, servis eden ben değildim. Ancak salgının en yoğun olduğu dönemde, cezaevleri boşaltılırken bir sabah tatilde kendimi cezaevinde buldum. Günlerce ailemle ve avukatlarımla görüşemedim. O talihsiz dönemin izleri annemin bedeninde ve ruhunda dün gibi duruyor.

Gerçeğin ağırlığı ağırdır, ödediğimiz bedel umurumda değil. Geleceğe feda olsun.

Masumiyetimi ve kanun önünde masumiyetimi ilan etmem iki yılımı aldı.

Gerçek faillere sorarsanız henüz yok.

Ben ise başım dik, alnım açık hak, hukuk ve namus mücadelemi sürdürüyorum. Sabırla ve sükunetle kalemime çizdiğim günlüğüme her yıl yeni sayfalar ekliyorum.

Bütün kötülüğe rağmen kalbimi karartamadılar. Yaşanabilir bir ülke ve güzel bir gelecek umudu için ruhum parlamaya, çalışmaya, üretmeye, iyilikleri artırmaya, dayanışmayı büyütmeye devam ediyor.

Adalet evrenin ruhudur.

Haksızlığa uğrayan, iftiraya uğrayan tüm masum insanlar için dua ediyorum.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking