Laiklik Meclisi raporunda MEB’in icraatlarından tarikat ve cemaatlere kadar aylık tablo paylaşıldı

0

Türkiye’de giderek artan laiklik karşıtı eylem ve girişimlere karşı kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapan Laiklik Meclisi, geçtiğimiz günlerde Şubat ayı “Laiklik İhlalleri Raporu”nu yayınladı. 111. başlıkta ihlallerin incelendiği raporda ihlaller şöyle; Yargıdan eğitime, siyasetten belediyelere kadar çok çeşitli sektörlerde tartışıldı.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Siyasi iktidarın en yetkili ağızlarının anayasa ihlalleri ve ‘yeni anayasa’ çağrıları devam ederken laikliği savunan vatandaşlar hakkında adli işlemler başlatıldı. Vatandaşların kişisel bilgilerinin tarikat ve cemaatlerle paylaşılması TBMM tarafından sekizinci yargı paketiyle onaylandı. Şubat ayı boyunca iktidar ve destekçilerinin yanı sıra özellikle ana muhalefet partisinin de dini söylemlere ağırlık verdiği görülüyor. “Bu gelişmeler vatandaşların laiklik mücadelesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.”

Raporda yer alan en dikkat çekici ihlallerden bazıları şöyle:

DUALAR ARASINDA DİNLEMEK

* Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Şubat’ta görülen davada, katip namaza gittiği için duruşma yarıda kesildi. Bu, tatilde olan başka bir çalışanın gelişiyle devam etti.

* Türkiye ile “Suudi Arabistan Kalkınma Fonu” kapsamında 55 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandığı açıklandı. Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, Suudi Arabistan Krallığı Başsavcısı Suud Bin Abdullah Almujib ve beraberindeki heyetle de görüştü. Şahin, “İslam Ülkeleri Başsavcılar Birliği”nin kurulacağını duyurdu.

* İstanbul Anadolu Başsavcılığı, Hiranur Vakfı öğretmenlerinden AK hakkında, Özbek uyruklu 11 yaşındaki çocuğa dört yaşındaki erkek çocuk tarafından cinsel taciz ve tehdit suçunu örtbas ettiği iddiasıyla dava açtı. ondan daha yaşlı. 2016 yılında İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı tarafından Kur’an kursu sırasında iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

* Hayırseverlerin Fethi Derneği, Çağlayan mahkemesine yaptığı açıklamada, “Allah’ı koruyan kanun” çıkarılması çağrısında bulundu.

* Suçla Mücadele Örgütü Adnan Oktar’ın dosyasında, Türkiye-Rusya görüşmelerinde tercüman olarak görev yapan Leyla İsmayilov’un, görüşmelere ilişkin örgüte bilgi aktardığı ortaya çıktı.

*Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız, 2023 yılında vefat eden Şeyh Menzil Abdülbaki Elhuseyni’nin oğlu Muhammed Saki Elhuseyni’nin kurduğu Nezir Derneği heyetini makamında ağırladı.

HİZBULLAH YARIŞMASI

* Menzil Cemaati bürokrasisinden sorumlu olduğu iddia edilen Muhammed Seydaoğlu’nun, jandarma genel komutan yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç ile görüştüğü ortaya çıktı.

* Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Stratejik Planı 2024-2028”de; “Milli ve manevi değerleri ön planda tutan kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri artırılmalıdır” denildi. MİUR’un yeni projeler düzenlemek üzere protokol imzaladığı vakıf ve derneklerin de önü açık.

* Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çocuklara yönelik gerici faaliyetler “Siyer Yarışması” adı altında devam ediyor. Platformun başkanı Mehmet Beşir Şimşek, aynı zamanda irticai faaliyetleriyle dikkat çeken Alimler ve Medreseler Birliği’nin de başkan yardımcısıdır.

CUMHURİYET’İN RAPORDAKİ HABERLERİ

Söz konusu raporda gazetemizin de gündeme getirdiği gerici faaliyetlere yer verilmiştir. Bu bağlamda aşağıdaki gelişmelerden bahsetmek gerekir:

* “Müfredat sadeleştirmesi” adı altında matematiğin temel konularını ele alan MEB, integrali kaldırarak “sadeleştirmenin” kümeler ve mantık halinde yapılacağını duyurdu.

* HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 13 Şubat’ta PSP’nin okullarda düzenlediği şiir yarışmasına katılan çocukları ziyaret etti.

* MEB, 6 Şubat depremiyle ilgili raporunu yayınladı. MEB’in deprem bölgesindeki faaliyetleri arasında ÇEDES projesinin ağırlıklı olduğu görüldü. Proje kapsamında okullarda değerler kulübü kurulduğu ve kulüpler aracılığıyla ÇEDES uygulama alanlarında öğrencilere yönelik “moral ve motivasyon” çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi.

* HÜDA PAR, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başkanlığına eski Hizbullah Şanlıurfa/Hilvan yetkilisi Cemal Çınar’ı atadı. 1984-2000 yılları arasında imamlık yapan Çınar, Hilvan’ın Alakonak köyünde Hizbullah propagandası yaparak öne çıktı. Diyarbakır’da polis şefi Gaffar Okkan’a düzenlenen suikastın failleri arasında yer alan ve 10 milyon lira ödül ve İçişleri Bakanlığı’ndan kırmızı bültenle aranan Necmettin Şanlı ve Veysi Şanlı’nın kız kardeşi Kerbela Şanlı, HÜDAPAR oldu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı.

* Hizbullah’a yakın derneklerin çeşitli illerde düzenlediği yürüyüşlerde tekbirlerle Tevhid bayrağı taşındı. Âlimler ve Medreseler Birliği de kaçak medreselerde okuyan öğrencilerle birlikte Diyarbakır’daki yürüyüşe katıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking