Milli Eğitim Bakanlığı, Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamalarını hedef aldı

0

Türkiye Özel Okullar Birliği’nin 22. Geleneksel Eğitim Sempozyumu “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zeka” başlığıyla Antalya’da başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılmadığı sempozyumun açılışında konuşan MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, özel okullara çağrıda bulunarak, “pagan kültürüyle bağlantılı faaliyetlere” yer verilmemesi konusunda uyardı. .

Güner, okullarda pagan kültürünü istemediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ayrıca tarihi ve kültürel açıdan çok değer verdiğimiz bir dersin İngilizce okutulduğunu, din kültürü dersinde de matematiğin okutulduğunu duyduğumuzda, , gereğini yapmalıyız.”

ATATÜRK’ÜN SAVUNMASI

Atatürk’le birlikte kendini savunmaya çalışan Güner, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın etkilere çok açık olduğu bir dönemde, kendi kimliğimiz dışındaki kültür emperyalizmine kendi ellerimizle sistematik bir şekilde maruz kalmamanın önemini defalarca dile getirdik. Bununla ilgili yazılar da yazdık. Ancak makaleler yeterli değil. Çocukların içinde yaşayacakları koşullara göre eğitimin iyileştirilmesi gerekmektedir. Ama milli kimliğimizi korumak ve gözetmek bizim için çok önemli. Eğer çocuklarımızı okullarımızda medeniyet çizgimizin ötesine taşıma zaafına düşüyorsak, o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında gerçekleştirdiği çok değerli bir görevi gündeme getirmek ve hatırlamak gerekir. 1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk kimliğine ve geleneklerine tamamen aykırı olan, çocukları sistemden uzaklaştıran, dış bağlantılı 44 okulu tek bir kararla kapatarak faaliyetlerine son verdi. “Tarihimiz ve kültürel kimliğimizle hiçbir ilgisi olmayan, pagan kültürüne dayanan bazı tatilleri veya etkinlikleri okullarda etkinlik olarak görmek istemiyoruz.”

Güner ayrıca şunları söyledi: “Yurt dışından gelen ders kitaplarının, özellikle de İngilizce olanların içeriği, basıldığı ülkenin kültürel kodlarıyla ilgili olabiliyor. Her kültüre ve inanca değer veriyoruz. “Ancak bu durum biz eğitimciler için kültürel yozlaşmaya dönüşürse buna ‘yeter’ demek zorundayız.”

Geçtiğimiz yıl 27 Kasım’da İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen Güner imzalı yazıda, “Özel okul veya enstitülerde yapılacak etkinliklerin Türkiye’nin örf, gelenek ve göreneklerine uygun şekilde düzenlenmesi” talep edilmişti. yapılacak etkinlik ve konuşmaların öğrencilere milli kültürü tanıtması gerektiğini ifade etti.

“BÜTÜN ÇOCUKLAR BİLİM ADAMI OLAMAZ”

Güner, yapılan incelemelerde ve alınan bilgilerde “tarihi ve kültürel açıdan büyük önem verdikleri bir dersin” İngilizce öğretildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Din kültürü dersinde matematiğin okutulduğunu duyduğumuzda mutlaka yapmalıyız. “Her çocuğu bilim insanına dönüştüremeyebiliriz ama her çocuğu bu toplumun değerleriyle bütünleşmiş değerli bir birey, toplumun bir aktörü haline getirmek gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom