Netanyahu’dan Gazze çıkışı: Çekilmeyi reddetti – Son Dakika Dünya Haberleri

0

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Gazze'deki İsrailli mahkumların kurtarılması için müzakere yapan heyete defalarca geniş yetkiler verdiği belirtildi.

Açıklamada, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın savaşın sona ermesi ve Hamas'ın olduğu gibi kalması için İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesi çağrısında bulunduğu, ancak Netanyahu'nun bu talebi reddettiği belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin başı. “Hamas'la esir değişimi anlaşması ve Gazze'de savaşın devam etmesiyle” Düzenlediği toplantı öncesinde savaşın sona ermesine karşı olduğunu dile getirdi.

İsrail, 25 Mayıs'ta Hamas'la esir değişimi ve ateşkes müzakerelerinin önümüzdeki hafta devam edeceğini açıklamıştı, ancak Hamas, müzakerelerin önümüzdeki hafta başlayacağına dair arabuluculardan herhangi bir bilgi almadığını açıkladı.

Netanyahu, İsrail ve uluslararası toplum tarafından, Hamas'la siyasi nedenlerle bir esir değişimi anlaşması imzalamamakla suçlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking