Papa Francis: Ukrayna ‘beyaz bayrak’ cesaretine sahip olmalı

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Papa Francis: Yenildiğinizi gördüğünüzde, işlerin iyi gitmediğini gördüğünüzde müzakere etme cesaretine sahip olmalısınız. Müzakereler asla pes etmez.

REKLAM

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, yenilgiyle karşı karşıya kalan Ukrayna’nın Rusya ile barış görüşmeleri yapmak ve savaşı sona erdirmek için masaya oturmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Papa Francis, İsviçreli yayın kuruluşu RSI’ya verdiği röportajda, “Olası bir yenilgiyle karşı karşıya kalan Ukrayna’nın, Rusya ile savaşı sona erdirmek için müzakere etme cesaretine sahip olması ve aynı masaya oturmaktan utanmaması gerektiği” görüşünü dile getirdi. Barış konuşmaları.”

Papa Francis, “En güçlülerin duruma bakan, insanları düşünen, beyaz bayrak cesaretine sahip olan ve müzakere eden kişiler olduğuna inanıyorum” dedi. Görüşmelerin uluslararası güçlerin yardımıyla yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Francis, RSI’a verdiği röportajda, müzakerenin “cesur” bir kelime olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yenildiğinizi gördüğünüzde, işlerin iyi gitmediğini gördüğünüzde, müzakere etme cesaretine sahip olmalısınız. Müzakereler asla bir süreç değildir. teslim olmak .” dedi.

Bazı ülkelerin çatışmalarda arabuluculuk teklifinde bulunduğunu hatırlatan Papa Francis, “Bugün örneğin Ukrayna’daki savaşta arabuluculuk yapmak isteyen pek çok ülke var. İşler daha da kötüleşmeden müzakere etmekten utanmayın.” dedi.

Papa Rusya’nın yanında mı?

Bu arada Vatikan sözcüsü Matteo Bruni de yaptığı açıklamada Papa Francis’in “beyaz bayrak” açıklamasına tepki göstererek, onun çatışmada Rusya’nın yanında yer aldığı yorumlarına yol açtı.

Notta, “Papa Francis, savaş sırasında Vatikan’ın geleneksel diplomatik tarafsızlığını korumaya çalıştı” deniyor. Söylendi.

Ukrayna şu ana kadar barış görüşmeleri konusunda Rusya ile doğrudan temas kurmamaya kararlı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, barış görüşmelerinde inisiyatifin işgal altındaki ülkeye ait olması gerektiğini defalarca savundu.

Üçüncü yılına giren savaşta Rusya savaş alanında ilerleme kaydederken, Ukrayna geriliyor gibi görünüyor.

Bu arada Ukrayna’nın Batı’daki müttefiklerini Kiev’e yardım sözlerini tutmamakla eleştiriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber