Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı! Japon beslenme uzmanı açıkladı, bunları asla tüketmeyin
Hastalıklarla savaşmak ve uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin yanı sıra pozitif olmak, aktif bir yaşam tarzı benimsemek de önemlidir. Japon beslenme uzmanı Michiko Tomioka, sağlıklı bir yaşam sürmek için asla tüketmediği besinleri sıraladı.
O YEMEĞİ ASLA TÜKETMEYİN!
Michiko Tomioka, CNBC’de yayınlanan makalesinde, Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındıktan sonra bu ülkenin popüler ürünlerini denediğini belirtti. Uzman, bunların kendisini hasta hissettirdiğini de sözlerine ekledi.
KALB VE BEYİNE ZARAR VERİR!
Tomioka, fazla şeker içeren ve mısır nişastası yüklü tatlıların kalbe ve beyne zarar verdiğini belirterek, “Tüm şekerleri hayatınızdan çıkarmanıza gerek yok.” Bitter çikolatanın antioksidanlar açısından zengin olabileceğini söyledi.
KOLESTEROLÜ ARTIRIN!
Tomioka, süt ürünlerinin kalsiyum ve protein açısından zengin olduğunu söylerken, her peynirin bu kadar faydalı olmayabileceğini söyledi.
Krem peynirdeki protein miktarının oldukça düşük olduğunu söyleyen Japon uzman, içerdiği kolesterol miktarının da yüksek olduğuna dikkat çekti.
KİLO ALIMINA NEDEN OLUR
Bazı insanlar sabah acelesi olduğu için kahvaltılık gevreklere yönelebilir. Ancak Tomioka, kahvaltılık gevreklerin ilave şeker içeren ürünler içerdiğini söylüyor. Japon bir beslenme uzmanına göre çok fazla şeker tansiyon sorunlarına, kilo alımına ve iltihaplanmalara neden oluyor.
YOĞUNLAŞMAYI VE GÖÇÜ TETİKLEMEYİ ZORLAŞTIRIYOR
Günde en az 1 veya 2 bardak şekerli soda tüketmek kişilerde tip 2 diyabete yol açabiliyor. Tomioka, yapay tatlandırıcılar içeren içeceklerden uzak durmanızı önerir. Konsantre olmayı zorlaştırır ve migreni de tetikleyebilir.
Japon beslenme uzmanı Tomioka, çoğu fast food yemeği gibi zincir restoranlarda yenen burgerlerin de yorgunluğa neden olabileceğini söylüyor. Fast foodlardan uzak duran beslenme uzmanı, bu ürünlerin çok yüksek miktarda tuz, trans ve doymuş yağ içerdiğini söylüyor. Tomioka, bu maddelerin kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi artıracağını söyledi.
KANSERE SEBEP OLUYOR!
Tomioka, işlenmiş et ürünlerinin tuz oranının çok yüksek olduğunu söylüyor. İşlenmiş etin doymuş yağ içerdiğini, bunun da kolon ve meme kanseri riskini artırdığına dikkat çekti.