Samsung Electronics, CES 2024’te rekor sayıda C-Lab Start-up’ıyla sahne alıyor – TEKNOLOJİ

0

Samsung’un C-Lab startup programı büyük bir başarı yakaladı ve CES 2024’te toplam 23 İnovasyon Ödülü kazandı. 2012’den bu yana yürütülen programda Samsung, yaklaşık 870 startup ve projeye iş geliştirme desteği sağladı. Bu, şirketin yenilikçi fikirleri ve girişimcileri destekleme konusundaki kararlılığını göstermektedir.Samsung Electronics, 9-12 Ocak’ta gerçekleşecek CES® 2024’te C-Lab programı kapsamında geliştirilen yenilikçi yeni tasarımları sergileyeceğini duyurdu. Samsung, dünyanın en büyük teknoloji fuarında, startup’ların önde gelen fuar merkezi olan Las Vegas’taki Venetian Expo’daki Eureka Park’ta 15 startup ve projesini sergileyecek. Bu, şirketin bugüne kadar sunduğu en yüksek startup ve proje sayısını temsil ediyor. Bu yılki CES’e 1.000’den fazla girişim katılacak ve şirket yöneticileri, yatırımcılar ve medya mensupları da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından 130.000 katılımcı gelecek. 1.000’in üzerinde ziyaretçi ağırlaması bekleniyor. Samsung, etkinlik sırasında C-Lab girişimlerinin küresel pazardaki tepkileri değerlendirmesini, işletmelerinin sürdürülebilirliğini güçlendirmesini ve yatırımcılarla buluşmasını bekliyor. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi Başkanı Pilgyu Jeon şunları söyledi: “C-Lab programının amacı startup’ları hedefliyor. “Startup’ların büyümesi ve gelişmesi için bir platform oluşturmak. CES, bu heyecan verici şirketlerin ve projelerin önemli teknoloji oyuncularına küresel sahneye ait olduklarını göstermeleri için mükemmel bir yer” dedi ve şöyle devam etti: “C-Lab programı 2012 yılında başlatıldı ve o zamandan bu yana Samsung 872 start-up ve projeyi destekledi. Bu desteklerin 475’i C-Lab Dışarıdan, 397’si ise C-Lab Inside’dan sağlandı. Bu kapsamda 537 adet C-Lab -Lab start-up’ı (bunlardan 62’si C-Lab yan ürünü) bulunmaktadır. Toplamda 1 milyar $ (‘dan) ve C-Lab Outside’dan 475 $ yatırım topladı.C-Lab Dışarıda: yapay zeka, enerji ve sağlık alanlarında on start-upEkim 2018’de başlatılan C-Lab Dışarıda programı için seçilen girişimler, Samsung Electronics’ten işbirliği, ofis çalışma alanları, özel geliştirme programları ve yatırımlar dahil olmak üzere tam destek alıyor. , hizmetlerini Samsung Akıllı TV’lere taşımak için Samsung Electronics ile ortaklık kuran çevrimiçi bir veteriner danışmanlık hizmetidir.[1] Dr.Tail, CES’teki C-Lab standlarında sergilenecek. Samsung Electronics, Dr.Tail’e ek olarak C-Lab Outdoor programı tarafından seçilen ve desteklenen dokuz yeni girişimi daha sergileyecek:

  • RebuilderAI: akıllı telefonlarda 3D içeriğin basit ve hızlı oluşturulması için yapay zeka çözümleri.
  • Ghost Pass: Merkezi Olmayan Uzaktan Biyometrik Kimlik Doğrulama Çözümleri.
  • DEEPX: NPU tabanlı[2] yapay zeka yarı iletkeni.
  • Style Bot: Kullanıcıların giyim verilerine dayanan bir moda tavsiyesi hizmeti.
  • Sürüm: Ayarlanabilir şeffaflığa sahip akıllı bir pencere.
  • DolbomDream: Yaşlıların sağlığını izlemek için tasarlanmış akıllı şişme ceket.
  • 60Hertz: Yapay zeka tabanlı bir sanal enerji santrali (VPP) çözümü.
  • Wrtn Technologies: Üretken yapay zeka hizmetleri portalı.
  • NdotLight: Web tabanlı, işbirlikçi bir 3D tasarım platformu.

Ghost Pass CEO’su Sunkwan Lee şunları söyledi: “C-Lab’ın Eureka Park’taki üst düzey startup standının bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Samsung C-Lab’ın desteği sayesinde bu yıl CES İnovasyon Ödülünü kazandık” bu yılki CES’i küreselleşme yolunda bir adım atmamız için iyi bir fırsat haline getiriyor.” Samsung, C-Lab Inside projelerini 2016’dan bu yana CES’te sunuyor ve bu yılki CES sunumunda CES şirketi bünyesinde halihazırda geliştirilmekte olan iki proje yer alıyor: projesi. Evcil hayvan sağlığı ve teknoloji sektörlerindeki bu projeler, yenilikçilikleri, pazarlanabilirlikleri ve dürüstlükleri nedeniyle büyük beğeni topladı:

  • ID.EARS: Kulaklıkların yakaladığı beyin dalgalarını analiz eden bir sağlık platformu.
  • DumboCam: Vision AI kullanan bir evcil hayvan eğitim platformu.

2016 yılında Samsung Electronics, yüksek pazar potansiyeline sahip C-Lab Inside projelerinin tam teşekküllü start-up’lar olarak başlatılmasına olanak tanıyan C-Lab spin-off programını başlattı. CES 2024’te, başlangıçta C-Lab Inside projeleri olarak başlatılan üç C-Lab spin-off girişimi, yenilikçi ürünlerini C-Lab stantlarında sunacak:

  • Yellosis: vücut sıvı atıklarının ölçümüne dayalı akıllı tuvaletler ve yapay zeka sağlık çözümleri.
  • Becon: yapay zeka ile desteklenen saç dökülmesi yönetimi çözümleri.
  • Goose Labs: Gerçek zamanlı hareket izleme avatarlarına sahip Metaverse ev egzersiz uygulaması.

C-Lab Startup’ları 23 CES 2024 İnovasyon Ödülünü KazandıKasım 2023’te Tüketici Teknolojileri Derneği (CTA), En İyi İnovasyon Ödülü de dahil olmak üzere CES 2024 İnovasyon Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. C-Lab programı projeleri En İyi İnovasyon Ödülü’nü ve 22 İnovasyon Onur Ödülü’nü aldı. Samsung, CES İnovasyon Ödüllerini kazanmasına ve küresel pazara girmesine olanak tanıyan bilgi birikimini C-Lab start-up’larıyla paylaşarak onların başarıya ulaşmasını sağlıyor. CES 2024’te 16 C-Lab Dışarıdaki startup, İnovasyon Onurunu kazandı. C-Lab spin-off girişimlerinden bir proje En İyi İnovasyon Ödülü’nü alırken, dördü İnovasyon Onur Ödülü’nü alırken, 2021 yılında kurulan STUDIO LAB da CES İnovasyon Ödülü’nü kazandı. Şirketin ürünleri arasında yapay zeka destekli bir iş detay sayfası otomasyon hizmeti olan Seller Canvas ve yapay zeka ile robot bilimini birleştiren otomatik bir ticari fotoğrafçılık robotu olan Photo-bot yer alıyor. C-Lab standlarında sergilenen girişimlerden Yellosis ve DEEPX, üç kategoride İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu. 2020 yılında kurulan dijital sağlık girişimi Yellosis, vücut sıvısı atıklarını otomatik olarak ölçen ve sağlık yönetimi çözümleri sunan akıllı tuvalet Cym702 Seat’ı geliştirdi. Umumi tuvaletlerdeki vücut sıvısı atıklarındaki glikozu ölçen akıllı tuvalet Cym702 Circle’ı geliştiren de aynı şirketti. Yellosi; Dijital Sağlık, Akıllı Şehirler ve İnsan Güvenliğini Destekleyen Ürün olmak üzere üç kategoride CES İnovasyon Ödülü’nü kazandı. 2018 yılında kurulan DEEPX, derin öğrenmeye dayalı nesne tanıma, konuşma gibi yapay zeka algoritmalarının dijital olarak işlenmesine yönelik son teknolojidir. tanıma, görüntü sınıflandırma ve görüntü kalitesinin iyileştirilmesi. yapay zeka çipleri geliştiriyor. DEEPX; Gömülü teknoloji, robot teknolojisi ve bilgisayar donanımı ve bileşenleri dahil olmak üzere üç kategoride CES İnovasyon Ödülünü kazanan ilk yapay zeka yarı iletken şirketi olarak öne çıkıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking