Son dakika: Fatih Camisi İmamı Galip Usta’yı ve bir kişiyi bıçakla yaralayan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: Aylık gelirim 500 bin lira

0

Son dakika haberi: Dün gece akşam namazı vaktinden önce İstanbul Fatih Camisi’ne gelen bir kişi, “Müslümanlar uyanın, camilerden putları kaldırın” sloganları attı. Cami yetkililerinin uyarıp dışarı çıkardığı saldırgan, akşam namazının ardından camiye döndü.

Saldırgan saat 19.10’da imamın odasına girdi. Hiçbir şey söylemeyen saldırgan, aniden elindeki bıçağı İmam Galip Usta’nın göğsüne doğru salladı. 4 yerinden yaralanan imam kanlar içinde yere yığılırken, öğrencilerinden Bilal Erdem müdahale etmeye çalıştı. Saldırgan aynı bıçakla Bilal Erdem’i de sırtından bıçakladı.

HEMEN ALINDI

Olayın ardından saldırgan, camide namaz kılan polis memuru ve cami güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Şüpheli işlemlerinin tamamlanması için Asayiş Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Kamu Düzeni Müdürlüğü’ne götürüldüğünde hiçbir soruya cevap vermeyen, hiç konuşmayan ve sabit bir noktaya bakan Ömer Akşam, polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Okmeydanı Prof. Ömer Saççıoğlu, Cemil Taşçıoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Bütün geceyi hastanede geçiren Ömer Akşam’a kalp tomografisi, kan ve idrar tahlili yapıldığı öğrenildi. Yapılan testlerde Ömer Pandemi’nin herhangi bir sağlık sorunu olmadığı ve kanında uyuşturucu ya da alkol bulunmadığı görüldü.

TUTUKLANMIŞ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcılığınca ifadesi alınan Ömer Pandemi, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi hakime sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.
şüphelenmek

AÇIKLAMASI ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli, savcılığa verdiği ifadede kendisine kimsenin rehberlik etmediğini söyledi. Şüpheli, savcılıktaki ifadesinde ticari faaliyet yürüttüğünü ve aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu belirtti.

Geçmişte ailesiyle sorunlar yaşadığını ve iki kez evlendiğini belirten Ömer Pandemi, “Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.” dedi.

“BAĞIRMAYA, TEKBER DEMEYE BAŞLADIM”

Fatih Camisi’ne gittiğini, eşiyle sorun yaşadığını ve bu nedenle çok morali bozulduğunu iddia eden şüpheli, şunları söyledi: “Olay günü camide tekbir bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum. “dedi.

Taktığı bıçağın kendisine ait olduğunu anlatan Ömer Onay, bunun bıçaklama olayına karışan kişi veya kurumlar tarafından yönlendirilmediğini, anlık bir refleks olarak geliştiğini söyledi.

AW115710_01

BAKAN TUNC’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “İstanbul Fatih Camii’nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşlarımıza düzenlenen saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli hakkında İstanbul Emniyeti tarafından adli soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından iki kez kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.” Karar verdi. Adli soruşturma birçok açıdan devam ediyor. Menfur saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum. “Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik hiçbir provokasyona tolerans göstermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

AW115710_02

BURSA’DAN FATİH CAMİİ’NE GELDİ

Polisin yaptığı inceleme sonucunda şüphelinin saat 15.00 sıralarında Bursa’dan İstanbul’a gelerek doğrudan Fatih Camisi’ne gittiği belirlendi. Şüphelinin Bursa’dan geldiği otomobil yakındaki bir otoparkta bulundu. Araçta yapılan aramada dini içerikli 2 kitap, bir dizüstü bilgisayar, 2’si eski olmak üzere 3 pasaport ve bir cep telefonunun bulunduğunu da belirtelim.

DAHA ÖNCE İKİ EVLİLİK YAPMIŞTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, zanlının iki kez evlendiği ve 11 ve 9 yaşlarında iki çocuğu olan ilk eşinden 2019 yılında ayrıldığı belirlendi. Tacikistanlı kadın, 3 hafta önce ayrılmıştı. Şüphelinin ikinci evliliğinden çocuğunun olmadığı görüldü.

BİR GÜN ÖNCE ARKADAŞINI DÖVDÜ

Ailesiyle birlikte Bursa’da yaşayan ve oto yedek parça ticareti yapan Ömer Akşam’ın, boşandığı eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği kimyager arkadaşı SN’yi, cinayetten bir gün önce 7 Ocak’ta Bursa’da dövdüğü ortaya çıktı. saldırı. Şüphelinin geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yapılan incelemede yaralama geçmişi bulunan şüphelinin 2028 yılına kadar ruhsatlı tüfeği olduğu öğrenildi.

BABASININ İFADESİ DE DİKKATE ALINDI

Öte yandan saldırganın Bursa’da yaşayan babası HS ise sorgulanmak üzere İstanbul Asayiş Müdürlüğü’ne götürüldü. Poliste ifade veren baba HS, şunları söyledi: “Oğlum normal bir insandı. Daha önce iki kez evlendi. Son eşinden boşandıktan sonra emekli oldu. Ancak böyle bir şey yapmasını beklemiyorum. Hala bunu neden yaptığına dair hiçbir fikrim yok.” (DHA-AA)

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Aydın'da kadın cinayeti!  Önce öldürdü sonra intihar ettiAydın’da kadın cinayeti! Önce öldürdü sonra intihar etti
Kayıp işadamından acı haber!  Yunanistan'da cansız beden bulunduKayıp işadamından acı haber! Yunanistan’da cansız beden bulundu
Görüntüler sosyal medyada viral oldu!  Öğrenciler sokak ortasında çarpıştıGörüntüler sosyal medyada viral oldu! Öğrenciler sokak ortasında çarpıştı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking