Türkiye’nin En Genç Kadın Profesörü İKÇÜ’lü – EĞİTİM

0

2015 yılında yardımcı doçent olarak atandığı İKÇÜ'de, 2017 yılında 30 yaşında İstatistik Doçenti ünvanını alarak alanında “Türkiye'nin en genç doçent”i, “Türkiye'nin en genç profesör genci” oldu. ' 2022 yılında 35 yaşındayken aldığı profesör ünvanı ile Dr. Küçükbayrak, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine Türkçe ve İngilizce olarak matematik ve istatistik dersleri vermektedir.

İKÇÜ öğretim üyelerinin terfisine destek oluyor

1987 yılında İzmir'de doğan Prof. Dr. Küçükbayrak, 2009 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü'nden onur derecesiyle mezun olduktan sonra aynı yıl Uygulamalı Matematik ve İstatistik alanında entegre doktora programına başladı. Beş yıllık programı 4 yılda tamamladığını belirten Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, 2015 yılında yardımcı doçent unvanıyla İKÇÜ'ye atandığını belirterek, “İKÇÜ'de çalışmaya başladığımda genç bir çocuktum. üniversite kuruluşunun beşinci yılında. Genç bir üniversite olmanın zorluklarının yanı sıra olumlu yönleri de olduğunu düşünüyorum. Hem üniversitemiz hem de akademik ve idari kadrosu oldukça genç ve dinamiktir. Genel olarak üniversitelerdeki akademisyenler doçent unvanını aldıktan sonra profesör kadrosuna atanmak için uzun süre bekleyebilmektedir. “Fakat idari personelin fakülte terfisine verdiği destek sayesinde doçent olarak beşinci yılımın sonunda profesör olarak atandım” dedi.

Profesör olduğumu duyan herkes şaşkınlığını gizleyemiyor

“Tanıştığım insanlar bana mesleğimi sorduğunda 'Ben akademisyenim' derim. Sonra “Doktora bitti mi?” Ne zaman bitecek?' İkinci soru ortaya çıkıyor: “Profesör olduğumu söylediğimde şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar” diyen Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, matematiğe olan ilgisinin Susam Sokağı'ndaki “Matematik Dedektifleri” ile başladığını kaydetti. Dört yaşında bir çocukken sevgiyle izlediğini ve ilkokuldan beri en başarılı olduğu dersin matematik olduğunu söyledi.

Akademik yolculuğu üniversitenin ikinci yılında Prof. Dr.'nin yanındayken başladı. İsmihan Bayramoğlu'nun verdiği “Olasılık Teorisi” dersiyle başladığını belirten Prof. Üniversite eğitimim nedeniyle yaz stajı yapmak zorunda kaldım. Üniversitedeki stajım sırasında Prof. Türkiye'nin en genç doçentiydi ve daha sonra Türkiye'nin en genç profesörü olacaktı. Dr. Serkan Eryılmaz ile tanıştım. Önerdiği teorik problemleri çözerek geçirdiğim stajımın sonunda akademisyen olmaya karar verdim. Doktora çalışmamı 2013 yılında Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu ve prof. Dr. “Serkan Eryılmaz danışmanlığında tamamladım” dedi.

Yapılacak daha çok şey var

Profesör. Çocukların matematiği sevmeleri için erken yaşta matematiksel düşünmeyle tanıştırılmasının çok yararlı olacağını söyledi. Dr. Küçükbayrak, bu konuda ebeveynlerin ve öğretmenlerin rolüne dikkat çekti. Küçükbayrak, “Öğrenim hayatım boyunca ailemin, arkadaşlarımın, öğretmenlerimin ve eşimin desteğini almak benim için en büyük şans oldu. Genç yaşta bu kadar başarıya ulaşmak şüphesiz ki bir onurdur. Ama yapılacak daha çok şey var. Geleceğimiz olan gençlerimizi eğitmek, onlara iyi fırsatlar sunarak yollarına ışık olmak akademisyenler olarak bizlere önemli bir görev düşüyor. Çünkü geleceğimiz gençlerimizin başarısıyla şekillenecek” dedi.

Genç yaşta uluslararası başarı

Prof. Dr., Olasılık Teorisi, Uygulamalı İstatistik, Biyoistatistik, Veri Bilimi, Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka gibi konularda çalışmalar yürütmektedir. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda bilimsel sonuca imza attı. 2015 yılında Pire Üniversitesi'nde (Yunanistan) ve Toronto Üniversitesi'nde (Kanada) doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Pire Üniversitesi Araştırma Merkezi (UPRC) ve Pire Üniversitesi Araştırma Merkezi (UPRC) tarafından desteklenen “Moleküler Biyoloji, Güvenilirlik Mühendisliği ve Deneysel Psikolojide Desen ve Tarama Teorisi” başlıklı projeye başvuran çok sayıda aday arasından doktora sonrası araştırmacı olarak Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak seçildi. Avrupa Birliği. Avrupa Sosyal Fonu (ESF). Kendisine 13.840 euro ödül verildi.

Araştırmasını Kanada'da “Runs ve Pattens ve Biyolojik Dizilere Uygulamaları” başlıklı projesiyle kazanan Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, projesini uluslararası doktora sonrası araştırma bursu olan TÜBİTAK BİDEB 2219 ile tamamladı. Science Citation Index (SCI) tarafından taranan dergilerde makaleleri yayımlanan Prof. Alanında tanınmış dergilerde hakemlik yapmış, birçok uluslararası konferansa davetli konuşmacı olarak katılmış, bilimsel projelerde yönetici ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak, yapay zeka ve biyoistatistik alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

gaziantep escort