Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti!

0

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu vefat etti. Oyuncunun ölümünün ardından Halk TV’ye açıklamalarda bulunan kızı Sibel Aybar, şunları söyledi: “Ölüm sebebi ileri yaştır. Cenazemiz Pazartesi günü öğle saatlerinde Levent’te kaldırılacaktır. Babamın isteği üzerine defnedilecektir. Feriköy’de annesinin yanında.”

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936’da İstanbul Yeşilköy’de yetişkin olarak doğdu. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı ziraat mühendisi, annesi ise Giritli öğretmendir. 1952 yılında babası Ankara’da bakanlık müsteşarlığına atandı ve Ankara’ya taşındılar. Bu nedenle Kavaklıdere Lisesi’nde okudu. Liseden sonra ailesinin isteği üzerine hukuk okudu ancak üçüncü sınıfa gelince okulu bıraktı.
Askerlik görevini 1957 yılında İstanbul’da yedek subay olarak tamamladıktan sonra atletizm komiseri oldu. Burada tanıştığı Türkan Suner Hanım ile evlenir. Bu evlilikten de iki kızı var. Fakat birkaç yıl sonra boşandı. Ayrılığın ardından üç buçuk yılını Şener Şen’le Cihangir’deki bir evde geçirir. İş yerinde tesadüfen tiyatro oyuncusu Muhsin Ertuğrul ile tanışır ve seçmelere davet edilir. Seçmelerin ardından İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda 20 yıl tiyatro yaptı.

İlk filmini 1966 yılında yöneten Kayhan Yıldızoğlu, 180’e yakın filmde rol aldı ve aynı zamanda televizyon dizilerinde de rol aldı. Türk sinemasında genellikle rahipler, doktorlar, komiserler, profesörler, haydutlar, suçlular vb. tasvir edilir. Yardımcı rollerde oynadı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İddialara dudak dudağa poz vererek yanıt verdi!İddialara dudak dudağa poz vererek yanıt verdi!
Takipçisi kıyafetini eleştirdi!  Bomba tepki geldiTakipçisi kıyafetini eleştirdi! Bomba tepki geldi
Wanda Nara'nın Torreira'nın dansına yorumu!Wanda Nara’nın Torreira’nın dansına yorumu!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking