ABD istihbarat raporu: Ukrayna savaşında 315 bin Rus askeri öldü ya da yaralandı

0

Rus yetkililer, savaştaki Rus kayıplarının sayısına ilişkin Batılı tahminlerin büyük ölçüde abartıldığını ve Ukrayna’nın kayıplarının neredeyse her zaman hafife alındığını savunuyor

REKLAM

Gizliliği kaldırılmış bir ABD istihbarat raporuna göre, Ukrayna’nın işgalinden bu yana 315.000 Rus askeri öldürüldü veya yaralandı. Bu, savaşın Rusya’ya personelinin yaklaşık %90’ına mal olduğunu gösteriyor.

Reuters’e konuşan isimsiz bir kaynak, raporda ayrıca Moskova’nın personel ve zırhlı araç kayıplarının Rusya’nın askeri modernizasyonunu 18 yıl geciktirdiğinin değerlendirildiğini söyledi.

Rus yetkililer, savaştaki Rus kayıplarının sayısına ilişkin Batılı tahminlerin büyük ölçüde abartıldığını ve Ukrayna’nın kayıplarının neredeyse her zaman hafife alındığını söyledi.

Kaynak, kısa süre önce gizliliği kaldırılan ABD istihbarat raporunun, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tam kapsamlı işgaline Şubat 2022’de 360.000 askerle başladığının değerlendirildiğini söyledi.

Rapora göre, o tarihten bu yana 315.000 Rus askeri öldürüldü veya yaralandı; bu da savaşın başlangıcındaki toplamın yaklaşık yüzde 87’sini oluşturuyor.

Değerlendirmede, “Kayıpların boyutu Rusya’yı savaş yeteneğini korumak için olağanüstü önlemler almaya zorladı. Rusya 2022 sonunda 300.000 kişiyi kısmi seferber ettiğini ve tutukluların ve yaşlı sivillerin askere alınmasına izin verecek standartları gevşettiğini duyurdu.”

Kaynak, Rus ordusunun savaşa 3.100 tankla başladığını, 2.200 tank kaybettiğini ve aradaki boşluğu 1970’lerde üretilen T62 tanklarıyla “kapatmak” zorunda kaldığını ve savaş alanında yalnızca 1.300 tankı silahlı bıraktığını söyledi.

Kiev kayıplarını devlet sırrı olarak görüyor ve yetkililer bu rakamın kamuoyuna açıklanmasının savaş çabalarına zarar verebileceğini söylüyor. Ağustos ayında New York Times’ta yayınlanan bir makale, ABD’li yetkililerin Ukrayna’daki ölü sayısının 70.000’e yakın olduğuna inandığını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking