İsrail’de İran tehdidi nedeniyle ara verilen eğitime yeniden başlama kararı

0

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tehdit değerlendirmesinin ardından bu akşam yerel saatle 00.00 itibarıyla güvenlik politikalarında değişiklik yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda ülke genelinde eğitim faaliyetlerinin yeniden başlatılmasına karar verildiği ve vatandaşların toplantılarına yönelik kısıtlamanın kaldırıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, İran'ın olası bir saldırı tehdidi nedeniyle ülke genelindeki okulların 13 ve 14 Nisan'da kapatılacağını duyurdu.


İran-İsrail gerilimi

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran Konsolosluğu binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

İran, İsrail konsolosluğuna yapılan saldırının kendi topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misilleme yapacağını açıklamıştı.

İsrail ayrıca İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini söyledi.

İran, dün yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle İsrail'e saldırı düzenledi ve bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ancak bir füzenin güneydeki bir askeri üsse isabet ettiğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking